Moshemordechai.ro: Protocol, monser

Vesti nasoale pentru Cartarescu. Se pare ca ala a terminat ‘Levantul" si acum are chef de lecturi mai substantiale. Cum am dedus asta? Pai, sigur, nu l-am auzit vorbind pe la vreun cenaclu, nici n-am citit eseurile lu’ ala, dar pe site-ul administratiei prezidentiale am vazut ca, in 2011, dintre toate cadourile primite, ala n-a pastrat pentru sine decat e editie ( de lux, evident) din "In cautarea timpului pierdut" de Proust. Chiar vreau sa-l vaz pe ala citind asa ceva. Chiar vreau. Asta daca n-o fi pastrat cartea din alte motive. Poate o vrea sa-si faca manusi de breakist din pielea copertei.
Sigur, ar mai fi de vazut cine e ilinoaica aia si ce hal de cadouri sunt astea:aparat foto Samsung si oglinda de poseta. Dar astea sunt detalii.
Ultima data cand ala pastrase vreunul dintre cadourile primite a fost in 2009. Atunci a tinut musai sa pastreze un "tablou foto", in care calarea el impreuna cu Berdamuhamedov. Fazele cu Udrea calare au venit dupa aia. Calare pe cal bre.
Asta a facut el toata vara in garaj. Se holba la poza cu el calarind langa omul ala cu nume imposibil. Si citea din Proust. Parca-l vezi tinandu-le prelegeri lu’ Onaca si Neamtu: "Marcel asta e destept, ma. Hahaha. Vedeti daca e disponibil ca cand ne intoarcem il aducem consilier in locu’ lu’ Lazaroiu. Dar doar daca se implica si el, ca frantuz, la referendum. Sa zica ceva cu justitia in pericol, cu abuzurile lu’ Ponta, tu’l in resersu’ ma-sii."