DeCeNews: ANI, noua sigla electorala a PDL (Autor: Razvan Dumitrescu)

Ma gandeam sa incep cu o ghicitoare...Ce se intampla atunci cand premierul are o intalnire "anormal de normala " cu Guvernatorul Romaniei?
Raspuns: trec cateva zile si urmeaza un atac. Agentia Nationala de Integritate a gasit incompatibili patru membrii ai guvernului la fix doua zile dupa ce Victor Ponta imi descria la "Subiectiv", in termenii de mai sus, discutia sa cu Basescu. Mi-am adus aminte ca nu e prima oara cand urmeaza un obuz dupa ce locatarul de la Cotroceni este excesiv de amabil cu adversarii sai.Cu ceva timp iin urma, acelasi personaj i se adresa extrem de amabil aceluiasi premier batandu-l pe umar si spunandu-i "hai sa-ti dau o cafea!".La scurt timp dupa asta a urmat scandalul cu plagiatul lui Ponta!
Ieri noapte, incercam sa confirm informatia potrivit careia, vineri, la prima ora, ANI urma sa declare incompatibili niste ministri. Vorbeam la telefon cu o persoana care imi spunea ca nu crede ca se va da drumul la poveste acum. Urmeaza weekend-ul si are impact mai mare daca se lanseaza luni chestia asta. Acum imi pare rau ca nu am pus pariu cu interlocutorul meu pentru ziua de vineri! Eram sigur ca oamenii de la planseta vor dori sa marcheze startul in campania electorala cu un scandal cat mai mare.
Sigur, multi se intreaba care va fi impactul pentru ca cei care s-au saturat de Basescu si PDL vor considera toata povestea o manevra a Guvernatorului, nu vor fi impresionati si nu isi vor schimba optiunile! De partea cealalta, simpatizantii PDL, atatia cat mai sunt, se vor bucura si cam atat! Pe plan intern, chestiunea asta nu va conta la stabilirea scorului electoral, dar cred ca cei care au lasnat acum atacul mizeaza in primul rand pe un efect extern.
Felul in care Parlamentul i-a ignorat in cazul "marelui incompatibil" Mircea Diaconu le-a dat prilejul prietenilor intregitorului de flote sa sustina in exterior ca in Romania nu se respecta hotararile judecatoresti (apropos, va recomand lecturarea hotararii instantei in cazul Diaconu) si ca cel care nu le respecta e chiar Parlamentul! Au vazut ca pot avea sanse la cei care l-au pus pe Basescu inapoi in functie mizand pe falsa informatie ca la referendum e frauda de milioane de voturi .Sigur, intre timp, din milioanele alea am ramas cu cinci presedinti de sectii de votare acuzati si cu suspiciunea unei fraude de 500 de voturi, dar ce mai conteaza daca prin manevra asta scopul a fost atins?
S-a lansat prin ANI acum acest atac pentru a reaprinde cumva sprijinul extern pe care l-au avut. Uite, astia in frunte cu Ponta sunt niste incompatibili, niste hoti, tot Parlamentul lor e asa, nu respecta statul de drept, noi astia putinii suntem singurii cu democratia, legea si reforma! Acesta poate fi efectul intregii povesti, presiuni externe asupra premierului si USL intr-o perioada in care numai de asa ceva nu au nevoie.
S-a vazut deja cat de greu este in astfel de situatii sa le explici celor din afara cum stau de fapt lucrurile in Romania .Nu cred ca prietenii din strainatate ai doamnei Macovei vor dori si vor putea sa inteleaga ca ANI functioneaza uneori la comanda politica.
Sa luam cazul fostului prefect de Teleorman, Teodor Nitulescu ,reclamat ca incompatibil la scurt timp dupa ce a fost numit de Emil Boc iin functie. Credeti cumva ca Agentia de Integritate s-a sinchisit sa-l deranjeze? Imediat dupa instalarea guvernului Ponta la Palatul Victoria au fost schimbati si prefectii pusi de PDL si, ce sa vezi!? ANI il declara pe Nitulescu incompatibil taman in momentul in care individul asta nu mai era pe functie...Asadar, prinde orbu’ scoate-i ochii!
Este un mod de operare verificat si va intreb daca avem un stat de drept sau suntem de fapt un stat mafiot?