Impartire frateasca pe 40 de colegii

Cele 40 de colegii din Bucuresti au fost impartite frateste, 20 si 20 intre ACD (PNL+PC) si ACS (PSD+UNPR). Nominalizarile nu sunt inca batute in cuie, se stiu insa totusi cateva nume care vor candida si cateva care nu vor mai intra in batalia electorala.

USL: Diagrama repartitiei pe sectoare

Camera Deputatilor

Sectorul 1 - 3 PNL, 1 PSD
Sectorul 2 - 2 PNL, 2 PSD, 1 UNPR
Sectorul 3 - 3 PNL, 3 PSD.
Sectorul 4 - 2 PC, 2 PSD
Sectorul 5 - 1 PNL, 3 PSD
Sectorul 6 - 2 PNL, 2 PSD, 1 PC

Senat

Sectorul 1 - 1 PSD, 1 PC
Sectorul 2 - 1 PNL, 1 UNPR
Sectorul 3 - 1 PNL, 1 PSD
Sectorul 4 - 1 PNL, 1 PC
Sectorul 5 - 2 PSD
Sectorul 6 - 1 PNL, 1 PSD

Ce este batut in cuie

Camera Deputatilor

Luni 8 octombrie si marti 9 octombrie, cele patru grupari politice din cadrul USL definitiveaza toate nominal toate candidaturile la nivel de tara. Totusi, in acest moment sunt cunoscute cateva nume.
In sectorul 1, liberalul Ludovic Orban isi pastreaza colegiul. Surse din PNL sustin ca Diana Tusa, va fi "adusa" de la Braila tot in sectorul 1. Este neclar daca vom asista la o rocada, Tariceanu - Radu Stroe, primul venind din Ilfof, iar al este posibil sa mearga in judetul limitrof. Nu se stie care va fi al treilea liberal si PSD-istul din acest sector.
In sectorul 2, nu se stiu inca cine vine din partea PNL, si sigur Rodica Nassar si Georgian Pop isi pastreaza colegiile. Se pare ca al treile colegiu din sector este rezervat pentru Gabriel Oprea de la UNPR.
In sectorul 3, avem o certitudine: in colegiul 10 candideaza Eugen Nicolaescu, liderul filialei municipale a PNL, care "vine" din Calarasi. Nu se stie care sunt ceilalti doi liberali. Din zona USL se pare ca un colegiu va fi dat "ecologistului" Remus Cernea si probabil fostul PD-ist, Catalin Croitoru va candida si el. In 2008, Croitoru a intrat in Camera pe colegiul 10.
In sectorul 4 iarasi nu este nimic batut in cuie, in timp ce in sectorul 5, avem sigur pe liberala Alina Gorghiu, ea isi va pastra colegiul ca si Dumitru Chirita de la PSD.
In sectorul 6, avem o certitudine: Florea Damian de la PC. Nu este exclus ca aici un loc al PSD sa fie cedat UNPR.

Senat

In sectorul 1 se stie doar ca "pleaca" liderul PNL, Crin Antonescu si va intra un conservator, nu este exclus sa fie vorba de medicul Irineu Popescu. De la PSD iarasi, cu siguranta, nu va mai candida titularul din colegiul 1, Sergiu Nicolaescu.
Sectorul 2 nu are inca o nominalizare de la PNL, in schimb s-ar putea ca locul rezervat pentru UNPR sa fie ocupat de Anghel Iordanescu, daca nu va candida in Ilfov.
In sectorul 3 se vorbeste de Crin Antonescu (daca nu merge in sectorul 6). In aceiasi situatie este si Ecaterina Andronescu. Dan Voiculescu se pare ca va candida din nou in sectorul 4, nu se stie daca mai candideaza liberalul Cristian Topescu.
In sectorul 5, conform liderului PSD, Marian Vanghelie, "vin doi oameni noi". Sigur, Catalin Voicu nu va mai candida.
Gabriel Mutu (PSD) sau Ecaterina Andronescu (PSD) si Crin Antonescu (daca nu candideaza in sectorul 3) sunt datele de pana acum pentru sectorul 6.