Blogul lui Constantin Gheorghe: Cu sau fara basescu...

Inca nu-mi dau seama de impactul pe care l-a avut dezbaterea de ieri, din PE. De un lucru sunt sigur: cei din PPE au avut o mare surpriza! Riposta liberalilor si social-democratilor europeni a fost atat de coerenta si de dura, incat nu le venea sa creada. Ceea ce ma face sa cred ca, daca suspendarea lui basescu avea loc acum, dupa inceperea lucrarilor PE, ne puteam lua adio linistiti de la el.
In absenta Parlamentului, cei de la Bruxelles, Barroso si Reding, printre altii, au facut ce-au vrut. Informatiile au fost filtrate de PDL, mai simplu si mai usor. Manipularea lor a prins, pana la un punct. PSD si PNL au organizat riposta mai greu, tot din pricina vacantei vectorilor lor de influenta. A mai fost si "efectul Merkel" asupra social-democratilor germani.
De acum PDL n-o sa mai poata spune ce-i trece prin minte la Bruxelles. Si nici cuvantul lui basescu nu va mai fi "litera de evanghelie". Sunt foarte curios sa aflu care va fi adevaratul ton al discutiilor pe care le va avea maine la Bruxelles cu Von Rompuy, cu Barroso si cu Reding. Ca la declaratiile de presa vor zice si de bine, e una. Ce-i vor spune intre patru ochi, e deja alta.
Vad ca basescu vrea sa se adreseze "natiunii". Diseara, la ora 19, catre cerul senin al patriei, din vreo 7 milioane de piepturi, se va ridica un cor de injuraturi la adresa sa, care ar darama si o nava plina cu extrateresti curiosi! Chiar nu-si da seama ca el nu mai exista, ca legitimitate? Ca nu mai vrea nimeni sa auda de el? Ca nu mai intereseaza pe nimeni? Ca e un cadavru politic, de care nu mai are nimeni nevoie?
Cred ca nici macar aia din PDL nu il mai asculta. Sigur, mai poate aduce la ordine cate un ciumete de gen Neamtu, care, luat de val, s-a "dat" la onoarea Udrei si la "barbatia" lui MRU. In curand nici astia doi n-au sa mai asculte de el...
Oricum, problemele noastre raman, cu sau fara basescu la Cotroceni. Dar fara el am fi avut mai multe sanse sa le rezolvam...