DeCeNews: Vremea Monstrului (Autor: Bogdan Chirieac)

Campania de demitere a dezvaluit sistemul pe care presedintele Traian Basescu l-a creat in ultimii opt ani: Monstrul. Masinaria infernala - compusa din Parchet si o parte dintre judecatori, servicii secrete, Curte Constitutionala si CSM - a intrat direct si deschis in lupta politica. Fara sa aiba nimic comun cu un stat de drept, abuzurile s-au revarsat in cascada.
Campania pentru Referendum a inceput prin difuzarea unor stenograme din convorbiri telefonice inregistrate de Parchet cu Victor Ponta, pe atunci lider al Opozitiei. Pentru a-l decredibiliza pe actualul premier, Parchetul nu s-a sfiit sa recunoasca astfel, oficial, ca este implicat in actiuni de politie politica. Acelasi Parchet nu a avut nici o ezitare sa difuzeze stenograme cu doi ministri al Cabinetului, Rus si Dobre, primul dintre ei fiind membru cu drepturi depline al CSAT. Atat stenogramele cu Ponta, cat si cele cu Dobre si Rus au devenit imediat argumente in discursul presedintelui suspendat.
Au urmat abuzurile incredibile din timpul desfasurarii campaniei electorale: arestarea listelor de alegatori ale BEC, pe 30 iulie, sau haituirea prin sate a oamenilor simpli, in ziua de Sfanta Marie, doar fiindca au indraznit sa participe la vot.
La randul sau, CSM a refuzat timp de trei saptamani sa ia act de o demisie, impiedicand astfel numirea unui ministru al Justitiei. In privinta Curtii Constitutionale, dezvaluirile presei in legatura cu personaje precum Augustin Zegrean sau Aspazia Cojocaru au revoltat o tara intreaga.
Masinaria infernala descrisa mai sus a putut sa zdrobeasca votul a 8,4 milioane de romani, dintre care 7,5 s-au pronuntat pentru demiterea presedintelui Basescu.
Nu intereseaza acum dezamagirea provocata de liderii PSD sau de cedarile dlui Ponta. (De altfel, premierul e un asset pretios al acestei politici vindicative; daca n-ar fi existat, imaginatia malefica a presedintelui l-ar fi inventat). Important este Monstrul. Strans legat de creatorul sau, Traian Basescu, Monstrul va lupta cu toate resursele - care sunt resursele Statului - pentru a-si servi Stapanul. El crontane bani oferiti din belsug de la Buget, banii oamenilor, victimele sale. Zdrobirea vointei cetatenilor este menita sa alimenteze teroarea, suspiciunea genralizata - premizele fundamentale pentru ramanerea la putere a lui Traian Basescu.
Monstrul se teme de un singur lucru: disparitia Stapanului. De aceea, il si slujeste orbeste pe dl Basescu. Pentru presedintele revenit la Cotroceni, asmutirea Monstrului asupra opozantilor politici este pur si simplu o chestiune de supravietuire politica. In 2014, un scenariu de tip Putin, prin care Basescu sa ramana mai departe la putere, eventual ca premier este exclus. Germania si America, care l-au reasezat in functie astazi, impotriva poporului roman, se vor opune oricarui sistem prin care Basescu sa se mai mentina puterea. De aceea, eliminarea Opozitiei lui Basescu este esentiala.
Sa nu fi aflat atat de bine informatul Occident de existenta
Monstrului, aceasta Noua Securitate? Fireste ca a aflat, dar nu are timp de fineturi in legatura cu Romania.
Monstrul a inghitit nu doar USL-isti, ci si cativa PDL-sti mai putin importanti. Occidentul si-a zis ca poate inchide ochii. Imaginea externa a Monstrului nu este chiar negativa. Cand creatorul sau i-a cerut, Monstrul a prestat servicii si pentru stapanii lui Basescu din Occident.
Monstrul este concentrat acum asupra celui mai important opozant consecvent, eficient al lui Traian Basescu: Antena 3, singurul actor redutabil de pe scena politica romaneasca.
Ceea ce a impiedicat Monstrul sa atace direct postul de televiziune - adica sa-l demoleze cu tancul - este frica de o reactie populara, fata de care cea din cazul Arafat ar fi o joaca de copii.
In perioada urmatoare, Monstrul va gasi masuri mai subtile impotriva postului afiliat CNN: dezbinarea, decredibilizarea, defaimarea, santajul. Slabiciunea, puterea si salvarea in fata Monstrului a celor de la Antena 3 este ca lucreaza public, cu "armele" (a se citi: informatiile) pe masa si cu un rating care da fiori pana si masinariei infernale care este Noua Securitate.