BLOGUL ROXANEI IORDACHE: BASESCU, DISPERAT DE LOGICA LUI ANTONESCU
Mai jalnic decat in mascarada de asta-seara din curticica n-a fost Basescu poate nici macar atunci cand ameninta pe toata lumea.
Asta-seara era disperat, atat de disperat incat facea eforturi colosale ca sa-si mascheze disperarea cu o siguranta de sine mai falsa decat oricand.
In realitate, asa cum spuneam ca se intampla cu el in fata actelor de autoritate, Basescu e terminat psihic. De ce?
Mesajul de aseara al presedintelui interimar, Crin Antonescu, a fost devastator pentru Basescu.
Pentru ca presedintele de la Cotroceni a explicat clarissim legea referendumului, cerintele Curtii Constitutionale si indatoririle Guvernului in consecinta.
A explicat clar, perfect, cu o logica impecabila, de asa natura incat sa priceapa de la cel mai putin cultivat, la cel mai elevat. Si toate autoritatile s-au lamurit ce au de facut, in acord cu legea la care face trimitere CCR. Legea referendumului. S-au risipit dubiile si confuzia.
Iar Basescu a intrat in panica. Si a iesit la curticica pentru a incerca sa arunce din nou toxina, sa induca din nou teama, dubii si confuzii.
In realitate, Basescu n-a facut decat sa consolideze mesajul lui Antonescu. Fiindca a prezentat drept marea captura de documente confidentiale - sanchi, cica de la cartite din Antena 3 , tot ce poate fi mai public din partea Guvernului Romaniei, adica, dispozitiile in acord cu motivarea CCR, privind actualizarea listelor electorale permanente conform legii referendumului, pentru data de 29 iulie.
Mai mare prostie impotriva lui insusi nu putea comite Basescu, dar el a mizat pe impresia pentru tembeli ca e mare si tare, si ca da o lovitura USL fiindca asa vrea el sa se creada. Desi, in realitate, Basescu face servicii gratis USL si presedintelui Antonescu.
Deci, e bine sa fie cat mai popularizate dispozitiile cu pricina. Sunt limpezi si indenegabile. Multumim, Traian Basescu! Mai da-ti la cap, aplaudam cu placere!
Si daca o tine cu frauda pseudo-CCR privind legea alegerilor prezidentiale, aia n-are ce cauta, pentru simplul fapt ca aici avem de-a face cu un referendum, care, deci, a fost organizat conform legii referendumului. Atat.Pentru ca nimeni n-are voie sa adauge la lege sau sa mixeze legi conform fanteziilor loserilor.
Dar, cum mai spuneam si altadata, presupunand prin absurd ca totusi s-ar admite asa ceva si s-ar lua in calcul legea alegerilor prezidentiale, si in aceasta ipoteza fantezista, Basescu tot pierde.
Pentru simplul fapt ca in acest caz, cvorumul de participare ar cadea din start.
Dar oricum, Basescu e pa. Pur si simplu pentru ca noi l-am demis zdrobitor. Noi, poporul.
We the people, Mr Gitenstein.