Iata interceptarile scurse din dosarul DNA, in conditiile in care ancheta trebuia sa fie secreta. Practic, in Romania libera a fost publicat intregul Referat al procurorilor DNA:

"Subiectele abordate de catre membrii grupului vizeaza analiza situatiei politice in contextu ultimelor schimbari intervenite in peisajul politic si al numirilor ce vor fi dispuse in cadrul Ministerului de Interne si al Ministerului Public, institutii din care acestia fac parte. intrucat Mihai Vlad si-a exprimat dorinta de a fi mentinut in functia pe care o detine, iar marcel Sampetru si George Balan sunt in asteptarea unei oferte de ocupare a unor posturi de conducere in interiorul Ministerului Public (Parchetul General si alte Parchete), au convenit sa uzeze de informatiile la care Mihai Vlad are acces datorita functiei detinute (sef Serviciul Informatii Ilfov). Aceste informatii sunt menite a-i ajuta atat in mod direct, cat si indirect, prin obtinerea unor date, despre alte persoane care doresc sa acceada in functii, pentru crearea unui cerc relational cu potential decizional.
Astfel, in data de 16 martie 2012, Marcel Sampetru i-a solicitat lui Vlad Mihai sa afle, in virtutea atributiilor sale de serviciu, daca un post telefonic este interceptat. Raspunsul lui Mihai Vlad a fost afirmativ. in acest context, George Balan, interesandu-se daca unele informatii obtinute ulterior in aceeasi modalitate au fost utile, a afirmat cu referire la o persoana anume care a beneficiat de aceste informatii secrete, ca a avut o discutie cu acesta si ca respectivul individ "ne va multumi".
Convorbire ambientala intr-un restaurant din Bucuresti
Marcel Sampetru: si mie mi-ai spus atunci.
George Balan: si tie ti-am spus. Dupa cum i-am spus si lu‘ Marcel, e alt personaj, asta e vorba (...). si stii la cine ma refer. A doua intalnire nu mai bag alt personaj. Sa-si vada de afaceri, sa-si vada de treburile lui, sa uite de mine!
Marcel Sampetru: Mai notezi acela? Poate l-ai pierdut?
Mihai Vlad: Nu, il am.
Marcel Sampetru: Lasa, nu trebuie sa faci dovada ca ai notat!
Mihai Vlad: Mi-ati spus sa va dau biletul inapoi.
Marcel Sampetru: Eu i-am dat foc! Eu personal!
George Balan: Au fost bune pentru...?
Marcel Sampetru: Da. Mai este o intrebare. Ia noteaza! Unde este acum? E prins undeva? Nu putem sa aflam?
Mihai Vlad: Ba da!
Marcel Sampetru: M-am gandit la treaba asta. Tu cui i le dai? Eu m-am gandit la un moment dat, bai, de ce sa nu vi le dau inapoi, ca le primeam prea mult deasupra mea. Spune-i aluia: "Bai, ce ti-am dat, mai da-le o data".
George Balan: Auzi, ...SORESCU! Nu vreau sa-l... Dar vreau sa va spun ca am mai avut o discutie, va va multumi! (...) De cate ori il sun, ne vedem. Dar mi-a spus: "Nu ma suna cand nu e cazul!". Ideea este ca si altii i-au propus sa-l duca la unul, si el a zis ca nu ma duc asa, ca ma duc asa, ca ma duce unul la altul, sa-i raman dator, m-ati inteles. Probabil vrea sa-i fie de ajutor si pe viitor, probabil si in campanie, nu stiu... va fi o chestie buna.
Marcel Sampetru: Tu ai spus-o!
George Balan: Am retinut-o!
La data de 23.05.2012, Marcel Sampetru i-a cerut lui Vlad Mihai sa-i furnizeze date si informatii despre Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor, in contextul unor discutii (interceptari ambientale audio-video) privitoare la numirea ca sef de Cabinet al acestuia a lui Remus Span (fost ofiter de Informatii, a lucrat la Ministerul de Interne, DNA, de unde a fost dat afara), persoana aflata in anturajul celor doi (Marcel Sampetru si Vlad Mihia). Cu aceasta ocazie, Marcel Sampetru a afirmat ca "pe mana lui Silaghi e tot Ilfovul", confirmand astfel interesele pe care le are in zona. Mihai Vlad a raspuns ca va fi greu, data fiind calitatea persoanei, adica e ministru, dar va incerca.
Marcel Sampetru: Bai, am auzit una acuma, sa cazi jos de pe scaun! Dar nu am cazu, m-am tinut: Span, cat pe ce sa fie sef de Cabinet la ministrul Transporturilor!
Mihai Vlad: Oa! Ar fi super misto!
Marcel Sampetru: Asa. La Transporturi e Ovidiu Silaghi din Satu Mare. Pe mana lui e Ilfovul. Poate poti sa ma ajuti cu Silaghi, cu Ovidiu Silaghi.
Mihai Vlad: Asa.
Marcel Sampetru: poate poti sa ma ajuti sa aflam date si informatii despre el.
Mihai Vlad: incerc. E din Satu Mare?
Marcel Sampetru: Da.
Mihai Vlad: Ovidiu Silaghi.
Marcel Sampetru: Mie, cel putin... E ministrul Transporturilor!
Mihai Vlad: Ah! Pai el e liberal-liberal! Am inteles. Va fi destul de greu, sa, daca e ministru si incep sa sap... Va spun, stiti bine. Asta nu inseamna ca nu incerc.
Cu prilejul aceleiasi discutii, Mihai Vlad i-a inmanat lui Marcel Sampetru un plic continand nota de redare, ca urmare a unei cereri anterioare a acesteia.
Vlad Mihai: Eu v-am adus in plicul ala... Nota de redare...
Referitor la solicitarea privind furnizarea unor informatii despre Ovideiu Silaghi, la data de 25.05.2012, cu ocazia unei intalniri a celor trei (Sampetru, Vlad Mihai, Balan), cu numitul MARIAN PETRACHE, presedinte al Ilfov, candidat la presedintia Consiliului Judetean Ilfov (a castigat presedintia la alegerile lcoale din 10.06.2012), a avut loc urmatorul dialog care contureaza existenta unor interese materiale:
Marian: Dom‘ne, semne de intrebare legate de el (n.r. Ovidiu Silaghi) am ca a acceptat functia de ministru la Transporturi cand el nu stie nimic.
Marcel: Nu, dar intram in detalii, stii. Daca te duci cu o problema la el, ti-o rezolva, dar stai cu sabia lui Damocles deasupra capului. asta e Ovidiu.
Marian: De ce?
Marcel: Pai daca aduc banii...
Marian: Cum stai cu sabia lui Damocles?
Marcel: Exact, te poate vinde in minutul unu.
Marian: Pai ce sa vanda? Ce, am facut ceva? Ca propun ceva, e o chestie politica sa propui.
Marcel: Nu m-am referit la asta. M-am referit la... E un minister in care se fac bani, teoretic.
In ziua de 15 iunie 2012, intre persoanele amintite a avut loc o discutie in cadrul careia marcel Sampetru a afirmat, in prezenta lui Mihai Vlad, ca ar avea dosare penale la DNA, sens in care i-ar fi solicitat sefului SIPI Ilfov (filiala DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne) sa verifice daca numele sau apare in lucrari sau solicitari de interceptari ale serviciului, raspunsul lui Vlad Mihai fiind acela ca a verificat si ca raspunsul este negativ.
Marcel: DNA-ul are dosare pe mine si oricand ma face... Ma neutralizeaza foarte repede... Bineinteles ca m-am apucat si eu sa verific... Bai, Mihai, aveti voi ceva despre mine, stiti ceva, aveti vreo hartie pe acolo... Mi-a zis ca a verificat si nu a gasit nimic.
In continuare, persoanele prezente fac planuri privind mentinerea in functie a lui Mihai Vlad, in contextul demararii unor controale interne de catre conducerea DGIPI, Marcel Sampetru, exprimand in mod clar interesul pentru obtinerea de informatii:
Marcel: Pentru ca el, daca eu ii spun, ma, vreau sa stiu si eu despre Popescu, el spune: nasule, eu ce sa fac, mie mi-e frica! Daca am futut o lucrare, trebuie rezolvata problema lui Mihai!
Anterior, in cadrul unei intalniri ce a avut loc la data de 5.06.2012, Mihai Vlad a afirmat ca a discutat cu Marian Petrache, care l-a intrebat "daca s-a potolit Gelu" (Gelu Oltean, seful DGIPI, care voia sa-l dea afara pe Mihai Vlad) si ca s-ar fi convenit ca Marian Petrache (actualul presedinte al Consiliului Judetean Ilfov) sa ia legatura cu Gelu Oltean. Din informatiile obtinute prin mijloace specifice, s-a stabilit ca in cursul zilei de 19.06.2012 Gelu oltean a fost contactat, intr-adevar, de Marian petrache, care a dorit sa-l vada, insa intrevederea celor doi nu s-a mai produs.
(Va urma)