DeCeNews: Unde va fi sediul de campanie al lui Basescu (Autor : Val Valcu)

E greu sa intorci opinia publica, cand exista, consolidata de peste un an de zile, o polarizare 65/25 a votului. Dar nu imposibil. De fapt, Traian Basescu nu trebuie sa castige majoritatea, ca in 2009, ci sa ii impiedice pe cei de la USL sa atinga 51 la suta. Dezamagirea electoratului, dupa ce un suvoi de zoaie vor fi aruncate asupra adversarilor lui Basescu, va demobiliza o parte a celor care il contesta, in vreme ce fidelii marsaluiesc ca o armata spre urne. Cam asta e strategia, in mare.
In mic, fiecare amanunt conteaza, nimic nu va fi neglijat. Ganditi-va ca vorbim despre o grupare care isi asorteaza culoarea cravatei la ziua flacarii violet, despre camasi norocoase, sau, ca sa redevenim seriosi, despre mesaje publicitare realizate de experti ai manipularii care au reusit sa hipnotizeze electoratul de trei ori la rand.
Niciun element simbolic nu va fi neglijat, de la imaginea candidatului, apropiat de popor, plans, victimizat etc. pana la feng shui-ul sediului de campanie. Tinand cont ca principalul mesaj va fi cel justitiar, anticoruptie si antisistem, cred ca nu exista un sediu de campanie mai potrivit decat vila din strada Mihaileanu.
Nici vechiul atac la adresa mogulilor nu va fi uitat. In centrul atentiei va fi Dan Voiculescu si "alianta de la Grivco", cu bataie lunga spre Crin Antonescu. Va lansa atacuri virulente si la adresa mediilor deinformare care nu sunt de partea sa, in special Antena 3.