CorectNews: Guvern: Sedinta extraordinara pentru organizarea referendumului

Referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu va avea loc pe 29 iunlie, potrivit votului parlamentarilor. Guvernul s-a intrunit in aceasta dimineata pentru a lua masurile necesare pentru organizarea referendumului.
Votul la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu va putea fi exercitat oriunde in tara, fara sa mai existe obligativitatea ca votul sa fie exprimat doar intr-o anumita circumscriptie electorala si vor fi deschise sectii de vot si in straintatate. In ceea ce priveste costul referendumului, acesta se va ridica la aproximativ 95 milioane lei.
Inainte de inceperea sedintei, premierul Victor Ponta a declarat: "Acum vom avea eliminate toate blocajele care ne-au tinut in loc de cand am inceput actul de guvernare si cu atat mai mult trebuie sa dovedim ca putem sa functionam intr-adevar fara sa avem tot timpul grija unei plangeri penale, a contestatiilor tuturor actelor pe care le adoptam si a sabotajului institutional".
La incheierea sedintei de sambata, Victor Paul Dobre, ministrul delegat al Administratiei, a declarat, conform Antena 3, ca au fost aprobate urmatoarele hotarari:
- hotararea pentru adoptarea programului calendaristic pentru referendumul privind demiterea presedintelui din data de 29 iulie
-hotararea privind stabilirea masurilor de organizare si desfasurarea a referendumului
- hotararea privind aprobarea bugetului necesar pentru pregatirea si organizarea referendumului
- hotararea privind modelul timbrului autocolant si conditiile de tiparire ale acestuia
- hotararea pentru adoptarea modelului stampilei de vot, a modelului buletinelor de vot
- hotararea privind durata si conditiile de pastrare a buletinelor de vot