Mariana Campeanu a anuntat azi, la Palatul Victoria, ca ministerul Muncii trebuie sa plateasca peste 16 milioane de lei unor fosti angajati concediati ilegal de fostul guvern, despagubirile fiind acordate in 860 de litigii, informeaza NewsIn.
"Pana in acest moment au fost inventariate la Ministerul Muncii un numar de 860 de litigii care se refera la reincadrari in functie sau despagubiri. Cuantumul despagubirilor este de 14,2 milioane de lei, 10.000 de euro, 15.955 de dolari, plus despagubirile acordate de catre instanta de judecata, inca 2,149 milioane lei", a anuntat Mariana Campeanu.
Potrivit ministrului, procesele sunt consecinte ale ordonantelor 37/2009 si 105/2009 adoptate de Cabinetul Boc. "Vina apartine fostului Guvern, care nu si-a indeplinit datoria de a pune de acord prevederile ordonantelor declarate neconstitutionale, cu prevederile Constitutiei", a spus Campeanu.
Ministrul Muncii a aratat ca, daca in sentinta se precizeaza reincadrearea pe post, toti acei angajati vor fi repusi in functiile din care au fost demisi.