Premierul Victor Ponta (foto) a declarat ieri ca este mandru de munca sa pentru teza de doctorat si pentru ca a fost cel mai tanar reprezentant al Romaniei in cadrul comisiei pregatitoare de la New York.
"Aceasta comisie a pregatit regulile de procedura si a definit infractiunile din cadrul Curtii Penale Internationale", a mai spus Ponta, la ceremonia de investire a lui Sorin Oprescu pentru un al doilea mandat de primar general al Capitalei.
Intrebat de ce in CV-ul sau nu se mai regaseste masteratul in Drept Penal International efectuat la Universitatea din Catania in anul 2000, Ponta a explicat ca "nu mai e cazul sa se mandreasca foarte mult".
"CV-ul meu ca prim-ministru trebuie sa cuprinda doar ceea ce tine de studii si ceea ce-mi cere legea. In continuare, sunt foarte mandru de ceea ce am facut ca procuror, de ceea ce am facut ca student. Am fost un student si un elev cu rezultate bune", a spus Victor Ponta.

Ponta catre ministri: Pregatiti-va pentru cele mai murdare atacuri din partea fostei guvernari

Premierul Victor Ponta le-a transmis ieri ministrilor, la inceputul sedintei de guvern, sa fie pregatiti, intrucat adversarii politici vor recurge la "cele mai murdare atacuri", precizand in context ca actualul guvern este in razboi cu sistemul care a guvernat Romania prin santaj si amenintare.
"Stiati cu totii ca suntem intr-un razboi cu cel si cu cei carora le-am luat puterea din mana de o luna si jumatate. Stiati cu totii ca adversarii nostri nu vor folosi arme curate sau arme onorabile. Pregatiti-va! Atacurile vor fi cele mai murdare si cele mai incorecte posibil", le-a spus Victor Ponta colegilor de cabinet, in prezenta mass-media.
"Noi suntem in prima linie a razboiului cu sistemul care a guvernat Romania in ultimii ani prin santaj, prin amenintare, prin calomnii. Or sa fie rani, or sa fie momente dificile, dar cred ca putem trece impreuna peste ele si cred ca ii avem pe oameni alaturi de noi in acest razboi cu o persoana, cu un sistem care ne-a distrus si ne-a furat Romania in ultimii ani", a continuat primul-ministru.
Victor Ponta a precizat in context ca actualul guvern are o sarcina foarte clara de la poporul roman si "avem cred tot curajul necesar si hotararea de a ne face datoria". "Va rog pe toti sa va pregatiti pentru cele mai urate si murdare atacuri pe care nu vi le-ati putut imagina vreodata", a incheiat seful executivului.

Cristian Preda: PNL l-a incurajat pe Ponta sa nu demisioneze
ca sa nu slabeasca PSD in negocieri

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris ieri pe blog ca, "in nota sa cinica", PNL l-a incurajat pe Victor Ponta sa nu demisioneze in urma scandalului in care este acuzat de plagiat pentru ca in felul acesta PSD este "slabit" in negocierea locurilor de la parlamentare.
"Nu cred ca PSD isi permite sa suporte izolarea in care l-ar impinge in acest fel Ponta. In nota sa cinica obisnuita, PNL l-a incurajat pe Ponta sa nu cedeze, stiind ca PSD e in felul acesta slabit in negocierea locurilor de la parlamentare, care e subiectul cel mai fierbinte din interiorul USL", a scris Preda.
"Am o nedumerire legata de scandalul plagiatului lui Victor Ponta. Atunci cand i-a cerut ministrului Mang sa demisioneze, premierul a spus ca acesta nu poate sa-si piarda vremea cu explicatii despre trecutul vinovat, intrucat prezentul e foarte solicitant. Faptul ca, intr-o situatie similara, Ponta nu demisioneaza inseamna oare ca premierul are timp sa apere ceea ce este - pentru orice om normal constituit - imposibil de aparat? Sau e vorba doar despre o amanare, PSD cautand cu discretie un inlocuitor pentru actualul premier?", a relatat pedelistul.
Europarlamentarul PDL a mentionat ca "s-ar putea ca aceasta amanare sa fie mult mai daunatoare decat isi imagineaza premierul, in clipele cand incearca sa-l scoata tap ispasitor pe eternul vinovat Traian Basescu".
Cristian Preda a precizat ca scandalul plagiatului afecteaza nu doar imaginea lui Victor Ponta, ci si perceptia Romaniei la scara europeana.
"Fiindca scandalul plagiatului afecteaza nu doar imaginea lui Ponta, nu doar imaginea PSD, inclusiv in familia socialista, ci si perceptia Romaniei la scara europeana", a mai scris el.
"Intr-adevar, stirea potrivit careia premierul roman e acuzat ca a copiat atunci cand si-a scris doctoratul e acum preluata de toate agentiile si a intrat in toate cancelariile. Situatia e comparata cu precedentele cazuri europene, nu cu cazul Mang: intr-adevar, presedintele Ungariei si ministrul german al apararii au demisionat dupa ce publicul a aflat cum plagiasera inainte de a dobandi inalte demnitati", a completat pedelistul.
Preda a mai spus ca "o reactie diferita din partea lui Victor Ponta ar face din socialistii romani o exceptie penibila la scara UE".