Inpolitics: SRI contraataca: MRU, numit premier de companii americane cu interese in Romania (Autor : Bogdan Tiberiu Iacob)

Un scenariu stupefiant este lansat in prim plan de catre portavocea SRI, vicepresedintele comisiei de resort a parlamentului, deputatul Ion Stan, prin intermediul unei declaratii politice. Potrivit acestuia, MRU a fost adus la carma guvernului de catre Basescu la cererea unui consortiu de companii americane, care au puternice interese economice la noi, inclusiv celebrele gaze de sist.
Dupa cum a declarat Ion Stan, pentru Inpolitics, declaratia urmeaza sa fie citita in plenul Senatului saptamana viitoare, fiind depusa ieri in forma scrisa la secretariatul camerei respective.
In luna februarie, imediat dupa desemnarea lui MRU premier, Inpolitics titra:
"Mutare servita in plic de SUA si Israel: seful SIE desemnat premier".
Iata ca SRI confirma azi, partial, teoria de mai sus, prin intermediul deputatului PSD Ion Stan, cunoscut ca foarte apropiat de serviciul amintit in ultimul deceniu si principalul lansator de mesaje din partea acestuia.
Atat doar ca nu e vorba de politicieni americani, ci strict de afaceristi de peste ocean.
"Desemnarea sa ca prim-ministru a fost o "mutare in plic" primita de Traian Basescu de la lobbyistul Lockheed Martin, Chevron, Gold Corporation, Roman Cooper etc. etc. acreditat pe langa chiriasul Palatului Cotroceni. Acesta, la randul sau, inglodat in angajamente de tradare in favoarea protectorilor externi" afirma vicepresedintele comisiei SRI.
"Desi departe de mine gandul de a fi vreun fan de al Emil Boc, acesta a avut, in cele din urma, si o zvacnire de constiinta, refuzand sa se conformeze lobbyistului, iar acesta i-a ordonat debarcarea. In acest sens, Gabriel Oprea si structurile speciale de informatii si diversiune avute in subordine, cu asistenta agentilor de operatiuni psihologice speciale, acoperiti la o adresa din strada Povernei, au pus in opera a doua "Revolutie de iarna" din Piata Universitatii. Cum de au scapat scenaristii si regizorii controlul evenimentelor? Au ales un prim-ministru de mucava. Un Pinocchio, cu apucaturi de domnisoara sadomasochista, deprins la SIE cu tertipurile ieftine ale celor ratati in ale spionajului, care l-au umflat cu alune si imbalsamat in whisky.
Pe seama sperantelor investite in aceasta sugativa politica, avida de putere, onoruri si avere, Chevron i-a impus sa contracteze creditele pentru acoperirea riscurilor de mediu, iar Roman Cooper i-a cerut o perioada de gratie, in care sa fie scutita de taxe si impozite, plus o serie de garantii si alte facilitati.
In weekendul de 1 Mai, prim-ministrul cenzurat a fost convocat la Neptun. Oficial de Traian Basescu, neoficial de lobbyistul anterior mentionat, prilej cu care Basescu si Ungureanu au fost sever reevaluati, ca elemente de sprijin al intereselor companiilor straine amintite, reamintindu-li-se ca sunt pasibili de execuatare politica silita, fiecare dupa cat li s-a transferat in conturile ce pot fi imediat descarcate la zero" mai sustine Stan.
Inca si mai spectaculos de atat, deputatul afirma ca, pe langa promovarea intereselor proprii, americanii l-au si recompensat, totodata, pe Ungureanu, pentru rolul avut in musamalizarea scandalului Teo Peter, ucis, oficial, de un soldat american atasat ambasadei SUA la Bucuresti.
"Autorul uciderii din culpa nu a fost soldatul american, ci fiul, minor si beat la volanul bolidului, al primului demnitar al Ambasadei SUA la Bucuresti. Soldatul, protagonistul unei relatii sexuale cu o minora, fiica unui membru al Consulatului SUA, a fost determinat sa preia fapta asupra sa. Dar, pentru asta, martorul cheie trebuia "sa nu mai fie gasit". Mihai Razvan Ungureanu, de la carma MAE si a SIE, a facut tot ce trebuia ca martorul sa nu fie identificat si prezent la proces, iar urmarea a fost nedovedirea, nu atat a acuzatiilor, cat mai ales a persoanei care s-a aflat la volan in momentul producerii accidentului".
Reamintim ca, acum trei ani, Mihai Razvan Ungureanu a fost acuzat public de un alt purtator de mesaje al SRI, col.Nicolae Ulieru, ca ar fi agent al unui serviciu secret strain, dezvaluire ramasa, in mod straniu, fara niciun fel de consecinte pana in ziua de azi.