DeCeNews : Cum i-a raspuns Sova lui Basescu. Ipoteza suspendarii presedintelui

Dan Sova i-a raspuns presdintelui Traian Basescu, care il acuza ca nu l-a informat pe Victor Ponta ca incalca Constitutia. Sova i-a explicat legal lui Basescu care a fost temeiul hotararii de astazi a Parlamentului si i-a transmis presedintelui ca in cazul in care nu va respecta Constitutia ar putea fi suspendat.
"Presedintele Basescu si-a inceput discursul spunand ca nu exista temei juridic (privind declaratia politica a USL - n.r.). Eu cred ca, in urma acestei afirmatii, pe care probabil i-au sugerat-o consilierii domniei sale, ar trebui sa ii demita pe toti. (...) Regulamentul Camerei Deputatilor, art. 85 , Regulamentul Senatului, art. 83., Regulamentul Camerelor Comune, art. 1 pct. 22, toate cele trei prevad adoptarea de catre Parlamentul Romaniei de declaratii. Acesta este temeiul juridic a ceea ce s-a intamplat astazi in Parlament" a declarat Dan Sova la Antena 3.
"Din punctul meu de vedere, lucrurile se vor transa foarte simplu. Daca citim art. 102 din Constitutie, domnia sa presedintele va afla ca Guvernul asigura realizarea politicii interne si externe a Romaniei. Eu cred ca, daca presedintele Romaniei nu va respecta Constitutia Romaniei si cele trei regulamente, domnia sa se va incadra in ceea ce Constitutia califica incalcarea grava a Constitutiei si trebuie suspendat" a subliniat Sova