Gandul a transmis LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor

UPDATE 21:06 Gheorghe Falca: "Deschidem posibilitatea pentru ca Romania sa intre inr-o perioada de reconstructie, gestul nostru este o solutie pentru Romania. Numele domnului Ungureanu nu a fost in discutii, noi am discutat despre probleme partidului, nu despre probleme guvernamentale. In acest moment, cetatenii pot evalua mult mai corect ceea ce inseamna politica", a declarat acesta, refuzand sa dea un raspuns concret in privinta noului lider al partidului.
UPDATE 20:58 Gheorghe Falca: "Demisia intregului BPN este un gest care transmite un semnal de reconstructie a partidului"
UPDATE 20:49 Monica Macovei: "Asa cum am spus si la intrarea in sala, trebuie sa facem o analiza serioasa cu mandatele pe masa. Asa ca tot Biroul Permanent National si-a dat demisia. Noi ne intalnim si duminica, tot in Colegiul Director, pentru a stabili pasii urmatori."
UPDATE 20:40 Emil Boc: "Presedintele PDL, impreuna cu intreg BPN si-au prezentat demisia. In perioada urmatoare, partidul va avea o conducere interimara. Atat presedintele, cat si BPN isi asuma raspunderea pentru rezultatele pe care le-am obtinut la alegerile locale. Am traversat Romania prin criza, ne-am asumat masurile grele, care au fost bune, dar ne-au costat din punct de vedere electoral. Nu mai candidez pentru un alt mandat la sefia PDL. Ma voi ocupa de Primaria Cluj"
UPDATE 20:31 Democrat-liberalii discuta despre calendarul electoral intern:convocarea CNC si apoi a Conventiei Nationale Extraordinare in care sa se aleaga noua conducere, cel mai probabil la finalul lunii iulie.
UPDATE 20:20 EMIL BOC SI-A DEPUS MANDATUL DE PRESEDINTE AL PDL
UPDATE 19:30 Sedinta Colegiului Director a fost reluata.
UPDATE 19:14 Emil Boc: "Avem variante diferite pe care le analizam, le votam si vedem. Ca presedinte, sunt obligat sa gasesc o solutie care sa ne uneasca, nu sa ne dezbine"
UPDATE 19:02 Dupa cinci ore de dezbateri, Colegiul Dicrector nu a luat nicio decizie. Democrat-liberalii au luat o pauza de consultari dupa ce la vot au picat variantele organizarii unui congres extraordinar si cea in care Emil Boc sa ceara intrunirea CNC pentru alegerea unei conduceri interimare propuse de Colegiul Director. In privinta acestei ultime propuneri, democrat-liberalii au atras atentia ca nu e statutara, iar votu
UPDATE 17:41 Dupa valul de demisii, varianta luata in discutie in acest moment este depunerea mandatului intregii conduceri, inclusiv demisia lui Emil Boc. In cazul in care Boc ramane in functie, iar ceilalti membri ai BPN demisioneaza se organizeaza rapid un CNC pentru validarea unei conduceri interimare.
UPDATE 17:34 Elena Udrea si-a dat demisia din functia de vicepresedinte PDL, a declarat senatorul Radu F. Alexandru.
UPDATE 17:31 Gheorghe Stefan a declarat ca urmeaza sa se supuna la vot varianta conducerii interimare, care va fi aleasa intr-o sedinta a Consiliului National de Coordonare. " Eu am propus o conducere interimara, toata lumea sa-si dea demisia. Se face o analiza si, probabil, se va supune la vot. Conducerea interimara se alege. CNC-ul este cel care alege o conducere interimara", a spus el
UPDATE 17:10 Gheorghe Flutur s-a anuntat, in Colegiul Director, demisia din functia de prim-vicepresedinte.
UPDATE 17:08 Gheorghe Stefan a declarat ca a propus o conducere interimara si ca este in discutii si organizarea unui Congres Extraordinar. El a precizat ca majoritatea liderilor PDL si-au anuntat demisia, iar BPN ar putea fi considerat dizolvat.
UPDATE 17:00 Roberta Anastase a fost tinta reprosurilor mai multor lideri ai PDL. Dorin Florea i-a spus ca este mai interesata de cum se imbraca decat de partid.
UPDATE 16:15 Emil Boc a prezentat in Colegiul Director trei variante de lucru. Prima intreaga conducere in frunte cu el sa demisioneze. Aceasta formula ar presupune insa o Conventie nationala, fapt pe care unii democrat-liberali nu-l sustin. A doua varianta: demisia conducerii cu exceptia sa care sa formeze o echipa care sa gestioneze partidul pana dupa parlamentare. O atreia ar presupune mentinerea actualei echipe si cooptarea altor nume cu vizibilitate si perceptie buna.
UPDATE 16:13 Secretarul general al PDL Ioan Oltean este decis sa demisioneze din conducerea partidului, decizia fiind luata irevocabil de ieri, au declarat pentru gandul surse din PDL
UPDATE 15.46. La inceputul sedintei Colegiului Director Gheorghe Stefan a anuntat ca demisoneaza din functia de presedinte. Un alt vicepresedinte, Dorin Florea de la Mures si-a anuntat si el aceeasi intentie.
Conducerea PDL ia in calcul demisia in bloc. Prim-vicepresedintele democrat-liberalilor Gheorghe Flutur a declarat inainte de inceperea sedintei Colegiului Director ca depunerea mandatului intregii echipe de conducere a partidului ar fi oportuna. La randul sau, secretarul general Ioan Oltean nu a exclus aceasta posibilitate, afirmand ca va fi de acord cu orice decizie care va face bine partidului. Mai transant, vicepresedintele Gheorghe Stefan "Pinalti" a declarat ca va demisiona din functia de vicepresedinte al PDL. "Sa luam decizii cu mandatele pe masa", a plusat si vicepresedintele PDL Monica Macovei.
Varianta depunerii mandatului intregii conduceri a PDL a fost discutata in cerc restrans de democrat-liberali care iau in calcul o conducere interimara pana dupa alegerile parlamentare.