RAADPFL Craiova foloseste pavelele de beton nu doar la refacerea trotuarelor, ci si la... plombarea gropilor, considerandu-le mai rezistente decat piatra cubica
Vremea s-a imbunatatit, asa ca angajatii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova s-au pus serios pe treaba. Unii dintre ei se ocupa de repararea temporara a gropilor din carosabil, altii paveaza strazi si trotuare din zonele marginase ale orasului, in timp ce alte cateva echipe pun pavele pe trotuarele din zona centrala.

Plombe unde cere primaria

Municipalitatea craioveana a scos la licitatie asfaltarea strazilor si trotuarelor din oras pe inca patru ani. Specialistii din primarie au evaluat lucrarile la circa 80 de milioane de lei, plus TVA. Asa cum anuntam zilele trecute, Delta ACM a venit deja la aceasta licitatie cu o oferta-soc de doar 35 de milioane de lei, insa procedurile de stabilire a castigatorului nu s-au incheiat. Cat timp vor mai dura, singurii care vor repara gropile din asfalt - temporar, pana la asfaltare - sunt cei de la RAADPFL. Procedura e urmatoarea: atunci cand specialistii din Primaria Craiova afla de o groapa demna de luat in seama, traseaza RAADPFL-ului sarcina s-o "plombeze".
"Am facut reparatii acolo unde ne-a solicitat Primaria Craiova, care ne deconteaza aceste lucrari: pe strazile Constantin Brancusi, Bariera Valcii, Toamnei, Pelendava, sub Podul Electroputere si in multe alte locatii. Pentru umplerea gropilor din carosabil nu mai folosim piatra cubica, ci pavaj unilock, care este mult mai rezistent, in sensul ca pavelele se imbina intre ele si sunt mai greu de dislocat", a explicat Constantin Lapadat, directorul tehnic al RAADPFL Craiova.
Insa, RAADPFL are si propriul program de pietruiri de strazi. "In prezent, punem borduri si pavam cu piatra de rau strazile Tismana si Gorjului, iar acestea sunt doar o parte din cele pe care vom lucra in acest an", a spus directorul Lapadat.

Trotuare noi pe langa pasaj

Cea mai ampla lucrare de pietruire derulata in prezent de RAADPFL Craiova vizeaza insa zona adiacenta pasajului suprateran de la kilometrul 0 al municipiului.
"Avem contract cu SCT Bucuresti, firma care construieste pasajul suprateran, pentru refacerea trotuarelor de pe bulevardele Nicolae Titulescu si Calea Bucuresti, in zona pasajului. Am terminat deja lucrarea in dreptul sediului CEZ, pana la Spitalul 'Filantropia', dar si pe partea cealalta a strazii, prin fata fostei cladiri a Curtii de Apel, pana la Union", a mentionat directorul tehnic al RAADPFL Craiova.
Ieri, muncitorii de la RAADPFL montau astfel de pavele unilock pe Calea Bucuresti, in zona magazinelor de vanatoare si pescuit din zona strazii Vasile Conta, dar si pe strada Stefan cel Mare, intre benzinaria Petrom si kilometrul 0.