Antena3.ro: Scandal in sedinta PDL: Puterea pierde inca doi senatori. Petru Filip si Mihai Nitu trec in USL

Update 19.20 - Senatorul Petru Filip a anuntat, luni, ca se inscrie in PSD, liderul social-democrat Victor Ponta precizand totodata ca opozitia a preluat majoritatea si in conducerea Senatului, potrivit Mediafax.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seara, ca Petru Filip va activa in cadrul grupului PSD din Senat si va fi in continuare reprezentantul PSD in Biroul Permanent al Senatului.

UPDATE 15.00 - Emil Boc a reusit sa il convinga pe senatorul Marian Rasaliu sa ramana in PDL. Asta dupa ce surse politice dadeau ca sigura trecerea acestuia la PNL. Boc a avut o discutie de aproape doua ore cu parlamentarii partidului.
Alte doua nume sunt date ca sigure ca pleaca din PDL. Este vorba despre vicepresedintele Senatului, Petru Filip, si senatorul Mihai Nitu. Iar opozitia spune ca urmeaza si alte dezertari, intr-o saptamana cruciala pentru soarta guvernului Ungureanu.
Sedinta cu scandal la grupul PDL de la Senat. Potrivit unor surse parlamentare, senatorii Petru Filip si Marian Rasaliu parasesc PDL si trec la PNL.
Petru Filip este vicepresedinte al Senatului si senator de Bihor. Filip a asigurat presedintia interimara a Senatului dupa revocarea din functie a lui Mircea Geoana, pana la alegerea lui Vasile Blaga.
Senatorul de Brasov Marian Rasaliu detinea pozitia de secretar al grupului parlamentar PDL.