Interviurile pentru angajarea de maturatori la Salubritate vor fi reluate in urma valului de contestatii inregistrate dupa concursul de saptamana trecuta
Salubritatea craioveana va relua concursul organizat la inceputul saptamanii trecute pentru angajarea de maturatori. Pentru cele 156 de posturi s-au prezentat 515 candidati, atrasi de o munca pentru care ar primi un salariu net lunar de circa 600 de lei, la care se adauga, in fiecare luna, bonuri de masa de inca aproximativ 200 de lei. In conditiile in care concurenta a fost acerba - aproape patru candidati pe un post de maturator -, era de asteptat sa apara si nemultumirile. Iar acestea nu au fost deloc putine, 85 de contestatii inregistrandu-se in urma acestui concurs.

Angajari cu iz politic?

Interviurile de angajare pe posturile de maturator la Salubritate au generat multe controverse, unele chiar cu iz... politic. Au existat voci potrivit carora concursul ar fi fost politizat, in sensul ca primari PDL din comune apropiate Craiovei ar fi inaintat managerului pedelist de la Salubritate liste cu cei pe care acesta sa-i angajeze. In schimbul acestui job, cei angajati ar fi promis ca or sa voteze pe cine trebuie, atat ei, cat si membrii cu drept de vot ai familiei lor.
"Cand sunt depuse atatea contestatii, e clar ca lucrurile nu au stat tocmai in regula la acest concurs si s-a dispus reluarea lui. Am inteles ca au aparut intre cei admisi foarte multe persoane din afara Craiovei, in conditiile in care prioritate ar fi trebuit sa aiba cei disponibilizati si cei care au domiciliul in municipiu. Daca altele au fost interesele la acest concurs, ar trebui sa raspunda cineva", a declarat primarul Craiovei, Antonie Solomon.
Flavius Sirop, manager public si director general la SC Salubritate Craiova SRL, neaga orice acuzatii de politizare a concursului: "Sunt speculatii deplasate, pe care nu vreau sa le comentez. In nici un caz nu a fost insa vorba de angajari pe criterii politice. Au avut prioritate la angajare cei care au mai lucrat la noi, dar au fost disponibilizati si in acelasi timp s-au dovedit oameni seriosi si nu ne-au facut probleme. Asta nu inseamna doar ca nu au fost sanctionati, ci si ca si-au facut treaba, fara a incerca sa traga chiulul".
In ceea ce priveste domiciliul celor angajati, directorul general Sirop a recunoscut ca au fost selectati si oameni care nu sunt din Craiova, sustinand insa ca nu putea sa puna conditii de domiciliu la angajare: "La interviu nu am tinut cont daca au sau nu buletin de Craiova. Ar fi chiar o discriminare din partea noastra sa punem o asemenea conditie".
Concurs repetat
marti, 13

Dupa valul de nemultumiri iscat in urma concursului de saptamana trecuta, conducerea SC Salubritate Craiova SRL a decis ieri sa reia selectia maturatorilor. "Din cauza numarului mare de contestații depuse, dar si a unor erori in procedura de preselecție a lucratorilor sezonieri, am decis sa reluam interviurile pentru a inlatura orice urma de suspiciune legata de corectitudinea angajarilor", a anuntat ieri Flavius Sirop, directorul general al Salubritatii.
Potrivit unor surse din cadrul firmei de salubrizare, eroarea de procedura era legata de faptul ca membrii comisiei de examinare n-ar fi semnat un document privind... prezenta lor la intervievarea candidatilor!
Drept urmare, de astazi, de la ora 9.00, cei interesati sa munceasca la matura vin din nou la interviu. Primaria Craiova a pus de aceasta data niste conditii. Concursul de angajare sa se incheie cel tarziu maine, pentru ca joi sa se stie cine sunt viitorii angajati, iar acestia sa fie deja, de luni, la maturat pe strazile Craiovei.