Jurnalul.ro :Udrea si Prigoana, huiduiti de pensionari, in parc: "Dati inapoi banii pensionarilor!
"
PDL Bucuresti a lansat, astazi, o campanie de reciclare a hartiei, intr-un parc din Sectorul 6 al Capitalei. La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai organizatiei, inclusiv Elena Udrea si Silviu Prigoana, care au fost primiti cu huiduieli de catre pensionari.
Primele reactii au aparut cand presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a anuntat, in fata unui cort instalat la intrarea in Parcul Moghioros, demararea campaniei "Bucurestiul recicleaza", un batran strigand "Jos Basescu", relateaza Mediafax. Mai multe persoane s-au declarat nemultumite de faptul ca democrat-liberalii ofereau cate un tricou gratis pentru cel putin cinci kilograme de hartie aduse la centrul de reciclare. Unii spuneau ca asteapta si un pix si o sapca, asa cum li se promisese.
Silviu Prigoana, candidatul PDL la Bucuresti, a dorit sa mearga prin multime si sa socializeze cu electoratul, insa a fost primit, dintre toti reprezentantii PDL, cu cele mai multe huiduieli.
Din dorinta de a arata ca nu se teme de contracandidatii sai, Prigoana a semnat, cand a intalnit un voluntar care strangea semnaturi pentru candidatura lui Sorin Oprescu, pe lista de sustinere a candidaturii actualului primar general, el precizand ca a facut acest gest ca simplu cetatean al Capitalei.
"In parcul Moghioros erau tineri care adunau semnaturi pentru domnul Oprescu. Spuneau ca nu prea semneaza lumea. Am incercat sa-l sprijin, am semnat pentru ca nu e corect sa candidez singur. Una e sa semnez pentru a candida si alta e votul, votul o sa mi-l dau mie", a explicat Prigoana.
In timp ce candidatul PDL facea declaratii presei, un pensionar i-a strigat: "Prigoana, lasa-ne!". "Imi cer scuze, trebuie sa va las, electoratul e suveran", a raspuns, in gluma, acesta.
Pensionarul a continuat: "Dati banii pensionarilor inapoi! (...) Ati facut afaceri cu gunoaiele, cu domnul Negoita si acum veniti sa ne dati noua lectii". "Nu am facut (afaceri, n.r.) cu Negoita, ci cu Primaria Capitalei, sunteti dezinformat", a raspuns Prigoana.
In timpul manifestarii democrat-liberale, in parc a ajuns si candidatul PC la Primaria Sectorului 6, Stefan Florescu, cu mai multi simpatizanti, el declarand ca se afla intamplator in zona, fiind la plimbare cu fiica sa.
Atmosfera din parc a devenit incordata, delimitandu-se tabere de sustinatori ai puterii si ai opozitiei. Grupurile s-au acuzat reciproc, mai multe zeci de minute, ca ar primi mancare sau bani din partea partidelor pentru a veni sa faca scandal la actiunile de partid ale adversarilor.
"Fugi domnule, ca nu veti fi ales niciodata, sa fiti sanatos. Eu o sa vin zilnic aici, in parc, si o sa va arat ca nu veti fi ales", i-a spus o femeie lui Silviu Prigoana, in timp ce acesta incerca sa paraseasca zona.