Tandemul Stefan Stoica - Marinica Dinca a luat locul echipei ideale Marian Jean Marinescu - Constantin Popeci, care au declinat ofertele.
PDL Dolj a completat ieri lista candidatilor sai pentru alegerile locale din acest an. Cu 179 de voturi din 186, filiala a decis sa-l nominalizeze pe Stefan Stoica drept candidat la sefia Consiliului Judetean (CJ) Dolj. Stoica (35 ani) - in prezent consilier judetean PDL si director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Craiova face tandem cu viceprimarul Marinica Dinca (36 ani) - candidatul PDL la functia de primar.
Presedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a dezvaluit azi, in cadrul unei conferinte de presa, ca actualii candidati nu au fost primele solutii. Prima varianta a partidului pentru CJ Dolj a fost europarlamentarul Marian Jean Marinescu, cu care filiala a discutat "in mod intens" in ultimele trei saptamani, insa acesta a declinat propunerea. A doua varianta era prefectul Nicolae Giugea, care a anuntat ca renunta din motive medicale. In ce priveste Primaria Craiova, Berceanu a dezvaluit ca prima solutie il viza pe omul de afaceri Constantin Popeci. Tandemul ideal Marinescu - Popeci a fost astfel inlocuit cu juniorii Dinca - Stoica. "Sunt niste oameni care, desi sunt foarte tineri, au acumulat destula experienta", a afirmat Radu Berceanu. Stoica are la activ doua mandate de consilier judetean si doua functii de director la DRDP Craiova si Directia Apelor (DA) Jiu, iar Dinca a fost consilier municipal si de facto primar al orasului timp de un an si jumatate.