B365.realitatea.net: PDL merge pe mana lui Poteras la Sectorul 6 la alegerile din iunie, in ciuda trimiterii sale in judecata de catre DNA
Primarul sectorului 6, Cristian Poteras, are sustinerea organizatiei PDL Bucuresti pentru o noua candidatura, in conditiile in care este cel mai bine plasat dintre democrat-liberali in sondaje. Codul etic al PDL prevedea insa eliminarea din partid a membrilor trimisi in judecata, caz in care se afla si Cristian Poteras, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.
"Sondajele arata ca, la sectoarele 3 si 6, lucrurile sunt foarte clare in privinta candidatilor: cei mai buni pedelisti sunt Liviu Negoita, respectiv Cristian Poteras. La nivelul Capitalei, Poteras are sustinere pentru a candida din nou, oficial BP al PDL Bucuresti il sustine. Exista, sigur, niste voci in PDL sector 6, dar si din afara partidului - anumite ONG-uri - care fac presiune pentru ca Poteras sa nu mai fie candidat", a declarat pentru REALITATEA.NET secretarul general al PDL Bucuresti, Vasile Gherasim.
Edilul Sectorului 6 nu sta insa foarte bine in sondaje iar la capitolul imagine sufera și din cauza faptului ca a fost trimis in judecata de DNA, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave. Doar 43% dintre locuitorii sectorului se declara multumiti de activitatea primarului Cristian Poteras, arata un sondaj CURS.
Si institutul CCSB ii da sanse mici de castig actualului primar al Sectorului 6, din partea PDL, conform unui sondaj de la sfarsitul lunii februarie: "Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri in Sectorul 6, Stefan Florescu ar obtine 58% din voturi, in timp ce actualul edil, Cristian Poteras, ar iesi pe locul al doilea, cu doar 27%", scrie Mirel Palada, directorul CCSB, pe blogul sau. Dupa Stefan Florescu, urmatorul potential candidat cu sanse este Rares Manescu, presedintele organizatiei liberale a Sector 6.
De altfel, chiar si in PDL au existat voci impotriva unei noi candidaturi a lui Poteras la Sectorul 6. Deputatul Danut Liga, secretar general al PDL Bucuresti, a cerut conducerii partidului sa nu valideze o noua candidatura a lui Cristian Poteras la primaria sectorului 6. Dimpotriva, Liga crede ca se impune o discutie in partid pentru retragerea sprijinului politic pentru actualul primar de la sectorul 6. In cele din urma, Danut Liga este cel caruia i-a fost retras sprijinul politic din partea PDL Sector 6.
In urma cu cateva luni, chiar si Elena Udrea, sefa PDL Bucuresti, il avertiza pe Cristian Poteras ca s-ar putea sa piarda sprijinul politic din cauza dosarului sau penal. Totusi, avertismentul a ramas fara urmari.