ImpactNews informeaza : Pas spre conciliere cu USL? Roberta Anastase ar putea fi inlocuita cu Marian Sarbu din fruntea Camerei Deputatilor

Premierul, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si liderii UNPR s-ar fi intalnit, marti dupa-masa, la Guvern, pentru a pregati debarcarea Robertei Anastase de la sefia Camerei Deputatilor, potrivit unor surse citate de B1Tv. Anastase ar putea fi inlocuita cu Marian Sarbu.
Presedintele Senatului, Vasile Blaga, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, premierul Razvan Mihai Ungureanu si mai multi lideri ai UNPR au participat marti searala o intalnire la Palatul Victoria. Potrivit unor surse din Coalitia de Guvernare, scopul intalnirii ar fi pregatirea debarcarii Robertei Anastase, in conditiile in care Opozitia insista asupra grevei parlamentare, in ciuda schimbarii Guvernului.
Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa a avertizat insa ca parlamentarii USL nu vor renunta la greva parlamentara decat daca puterea va accepta sa puna in aplicare cele 4 conditii propuse de Victor Ponta si Crin Antonescu. Una din ele cere ca raudarea votului de catre Roberta Anastase sa fie sanctionata si sa fie date garantii ca nu se va mai repeta asa ceva in viitor.
Coalitia de guvernare a convenit sa adopte tratatul de guvernanta fiscala agreat la nivel european prin procedura parlamentara, urmand ca un proiect de lege in acest sens sa fie elaborat in perioada urmatoare, potrivit unor surse din coalitia guvernamentala.
Aceleasi surse sustin ca cei de la UNPR ar vrea ca Marian Sarbu sa preia pozitia care ar urma sa fie eliberata de Roberta Anastase.
Liderul UDMR kelemen Hunor a declarat, la Realitatea TV, ca orice e posibil, dar ca, din informatiile sale, nu se pune problema inlocuirii lui Anastase.
"Orice e posibil. Dar nu cred ca, in 2012, cu opt luni inainte de alegeri, se pune problema schimbarii presedintelui Camerei Deputatilor sau Senatului. Sunt alte lucruri mult mai importante (...) Nu se pune problema, dupa cate stiu eu", a declarat Kelemen.
Potrivit udemeristului, prioritatile ar fi legate de negocierile cu USL pentru a ajunge la un consens astfel incat sa fie deblocata activitatea parlamentara.