Romania Libera informeaza: Ponta: Parlamentarii opozitiei isi vor dona indemnizatiile de parlamentar, eu o dau SMURD

Presedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii opozitiei isi vor incasa, pe durata protestului USL, indemnizatiile de bază, pe care nu le pot refuza, insă le vor dona unor fundatii
Ponta a spus că nu există nicio formulă prin care parlamentarii să refuze indemnizatiile de bază, sumele respective fiind vărsate automat in conturi.
Parlamentarilor opozitiei, care se vor retrage de la plen si comisii incepand de miercuri, li se vor tăia automat doar indemnizatiile de sedinte, intrucat ei nu vor mai semna tabelurile de prezentă.
Ponta a precizat că indemnizatiile de bază, care vor intra automat in conturile parlamentarilor USL vor fi donate de acestia unor fundatii, fie la liberă alegere, fie in urma unor discutii in partide.
Presedintele PSD a mentionat, in acest sens, că va dona indemnizatia sa către SMURD.
Ponta a mai spus că au existat si parlamentari USL nemultumiti de decizia de retragere din Parlament, in special din cauza pierderii veniturilor respective.
"O să găsim solutii, evident sunt unii colegi nemultumiti, am vorbit cu ei să găsim solutii. Important este ca noi să facem un gest politic ferm (...), să facem un gest radical, care oricum nu se face cu unanimităti, pentru că unanimitătile nu sunt intotdeauna cele mai bune. Dar e un gest pe care il propunem punand in balantă si cele bune si cele rele", a declarat presedintele PSD.
USL va intra in grevă parlamentară pană la alegeri, a anuntat, luni, presedintele PNL, Crin Antonescu.
El a declarat, luni, că opozitia a ajuns la un acord in ceea ce priveste retragerea parlamentarilor PSD, PNL si PC din activitătile uzuale ale Legislativului, ca măsură de protest la adresa puterii.