DeceNews informeaza : Evacuarea lui Mircea Geoana din vila va incepe inainte de privatizarea imobilelor RA-APPS
In 24 ianuarie, de Ziua Unirii, nu va fi sarbatoare in casa lui Mircea Geoana. De fapt, problema este chiar casa, sau mai precis vila in care locuieste senatorul independent, pe strada Starostescu, din zona Dorobanti. Exact pe 24 ianuarie trebuie sa inceapa procesul de evacuare a familiei Geoana din vila RA-APPS.
Conform legii, la 60 de zile dupa ce un inalt demnitar este eliberat din functie el trebuie sa paraseasca locuinta de protocol. Altfel, incepe procedura de evacuare silita. Mircea Geoana a fost revocat din functia de presedinte al Senatului in data de 23 noiembrie 2011.
Vanzarea vilelor RA-APPS este un procedeu cu doua taisuri pentru Geoana. Guvernul nu a definitivat procedurile pentru vanzarea acestor imobile. Mai precis, trebuie facuta o evaluare, care mai dureaza cel putin o luna si jumatate, iar locuintele se vor scoate la vanzare in transe. Daca vila din Starostescu nu se afla in primele transe de imobile scoase la privatizare, sau daca licitatiile depasesc data de 24 ianuarie, procedura de evacuare silita este demarata inainte ca aceea de achizitionare sa fie finalizata.

Oricine poate licita pentru vila lui Geoana

Alt risc este legat de pret. La precedenta tentativa de vanzare, consultantul care a evaluat vilele RA-APPS a stabilit preturi peste cel al pietei. Daca se repeta aceasta modalitate de evaluare, se poate ca Mircea Geoana sa fie silit sa dea pe vila mai mult decat face. Asta in caz ca are banii sau ii poate imprumuta. In 2008, Geoana facuse un credit ipotecar pentru a-si rezolva problema imobiliara, dar proiectul respectiv nu a mai fost finalizat de catre antreprenor.
Pe de alta parte, chiar si cu banii in buzunar, Geoana tot risca sa se mute din strada Starostescu. Licitatia pentru imobilele RA-APPS este deschisa, iar chiriasii nu au drept de preemtiune. Oricine poate licita pentru vila in care locuieste fostul presedinte al Senatului.