AGERPRES informeaza: Puiu Hasotti anunta ca structura Biroului Permanent al Senatului ramane aceeasi pana pe 1 februarie
Liderul Grupului parlamentar PNL din Senat, Puiu Hasotti, a declarat, marti, dupa negocierea dintre liderii grupurilor parlamentare privind structura Biroului Permanent al Senatului, ca pana la 1 februarie nu se va schimba componenta acestuia.
Acesta a precizat ca la inceputul noii sesiuni legislative urmeaza sa se discute noua structura a Biroului Permanent al Senatului in functie de algoritmul politic existent la acea data. "A fost o intelegere foarte simpla, foarte rapida. Grupurile parlamentare au convenit ca in aceasta sesiune reprezentarea in Biroul Permanent al Senatului sa nu se schimbe, urmand ca in sesiunea viitoare, la 1 februarie, sa se negocieze conform algoritmului care va fi la acea data. Totul ramane exact asa cum a fost inainte de alegerea noului presedinte", a declarat Hasotti.
El a adaugat ca raportul dintre Putere si Opozitie in Biroul Permanent "va fi ca si pana acum, 7 la 6". "In locul lui Geoana a venit domnul Blaga, astfel ca PSD va primi un post de secretar. E treaba PSD cine va fi. PDL a primit functia de presedinte in urma scrutinului de ieri din plen, pentru ca nu putea fi un raport de 8 la 5, respectandu-se algoritmul, PDL va ceda un post de secretar PSD-ului si raportul va fi de 7 la 6", a mai spus liderul senatorilor liberali.
In prezent, in structura Biroului Permanent al Senatului Puterea are opt reprezentanti - Vasile Blaga presedinte, doi vicepresedinti (democrat-liberalul Petru Filip si senatorul UNPR Cristian Diaconescu), trei secretari (democrat-liberalii Alexandru Peres, Gheorghe David, Orest Onofrei) si doi chestori (fostul ministru PDL Radu Berceanu si senatorul UDMR Verestoy Attila). Opozitia este reprezentata de doi vicepresedinti - Ioan Chelaru (PSD) si Dan Voiculescu (PNL), un secretar - Adrian Tutuianu (PSD), si doi chestori -Gheorghe Marcu (PSD) si Dan Radu Rusanu (PNL).