Puterea informeaza: Vanghelie si-a recastigat functia la un restaurant din Bucuresti (Autor: Andrei Tudor)
O echipa de paparazzi a ziarului "Puterea" a surprins, ieri, o intalnire de taina a greilor din PSD. La ora la care inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului era in plina desfasurare, trei dintre oamenii care conduc destinele in PSD luau masa la un restaurant din zona de Nord a Capitalei. Marian Vanghelie, Victor Ponta si Liviu Dragnea au facut adevarata pace din Partidul Social Democrat. Miza discutiilor: reconfirmarea lui Vanghelie la sefia PSD Bucuresti, suspendarea lui Traian Basescu si pozitionarea partidului condus de Dan Diaconescu.
Surse din restaurantul unde au luat masa liderii PSD ne-au informat ca prima dintre concluziile discutiilor a fost revenirea lui Marian Vanghelie la sefia PSD-istilor bucuresteni. "Nu vreau sa plec la o aventura cu Mircea Geoana", ar fi afirmat actualul primar al sectorului 5. Tot el le-a dat asigurari comesenilor caare o relatie speciala cu Dan Diaconescu si ca acesta va juca in alegeri de partea sa.
Tema pe care s-a mai batut moneda a fost o posibila suspendare a lui Traian Basescu. Aceasta devine insa tot mai greu de realizat, inclusiv din cauza pierderii sefiei Senatului, care a avut loc la mai putin de o ora dupa ce liderii PSD se desparteau, plecand fiecare in directii diferite. Marian Vanghelie a fost primul care a parasit restaurantul, la volanul limuzinei sale.

Mitrea stia de concluzia intalnirii?

Surse din Senatul Romaniei ne-au informat de un alt conflict ce este pe cale sa izbucneasca in PSD. Fostul ministru al transporturilor, senatorul Miron Mitrea nu ar fi votat ieri in favoarea colegului sau, Titus Corlatean. Motivul: scoaterea sa din carti pentru preluarea filialei PSD Bucuresti sau macar de coordonare a campaniei pe Capitala. Cunoscut drept un adversar declarat al lui Mircea Geoana, Mitrea astepta probabil o recompensa grasa din partea colegilor, ca urmare a inlaturarii acestuia. Ramane de vazut in ce masura va fi recompensat acesta.