Cristian Tudor Popescu (CTP) publica in Gandul un articol despre Mircea Geoana: Baiatul fin

Daca asa se comporta Geoana in calitate de pierzator jalnic in 2009, cam ce-ar fi facut daca ajungea presedinte? Puneam aceasta intrebare cu cateva zile in urma cititorilor Gandului. Acum ea chiar imi da fiori."Al doilea om in stat", cum se tot pomeneste pe sine M.Geoana, se dovedeste a fi ultimul om in stat si cea mai mare lichea politica din ultimele doua decenii.
Vreme de doua saptamani a repetat cu incapatanare ca nu renunta la functia de presedinte al Senatului pentru ca vrea sa fereasca PSD de pierderea acestei functii si adauga ca daca un pesedist ii poate lua locul, el se da la o parte. Marti seara, conducerea PSD i-a facut o ultima propunere in acest sens: sa delege prerogativele functiei vicepresedintelui Senatului, pesedistul Ioan Chelaru, el ramanand formal presedinte. Geoana a refuzat, scotandu-si astfel la vedere fatarnicia grotesca: nu-l intereseaza decat sa-si pastreze cu orice pret scaunul si vila de protocol din str.Starostescu.
Dupa excluderea cu un scor zdrobitor din PSD, si-a umplut de insulte fostii colegi ca o traseista de centura ramasa cu buzele umflate. Parintele lui politic si nasul lui de botez ca Prostanac, Ion Iliescu, a redevenit cancerul partidului si al tarii, iar pe cei care l-au sustinut in campania pentru prezidentiale i-a numit" tovarasi"- a facut asta un ins care isi datoreaza ascensiunea publica exclusiv "tovarasilor". Ma intreb ce partid ar putea accepta un personaj care scuipa cu atata elan in farfuria din care a mancat.
Astazi, M.Geoana si-a dezbracat caracterul pana dincolo de chiloti. Noul argument a fost mai simplu: nu ma puteti revoca in niciun fel! Presedintele Romaniei poate fi suspendat de Parlament, eu, Geoana, nu. Cand, dupa probabil cele mai jenante momente din istoria politica postdecembrista, Biroul Permanent l-a dat jos de pe scaun, fostul diplomat, ambasador si ministru de externe a ajuns cu injuriile pana la antimaghiarisme xenofobe demne de C.V.Tudor: "Ce cadou vor cretinii astia sa faca natiunii, sa ajunga Marko Bela al doilea om in stat!".
"Baiatul fin " nascut dintre "tovarasi", mit al politicii post‘ 89, a dat un cap in gura civilizatiei politice din Romania demn de Vanghelie sau Mazare.