CorectNews informeaza: Soarta lui Geoana, decisa marti de Comitetul Executiv al PSD
Comitetul Executiv al PSD decide marti, prin vot, daca il va exclude din partid pe presedintele Senatului Mircea Geoana, asa cum a recomandat, pe 13 noiembrie, Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala, transmite Antena 3. Geoana sustine insa ca CExN nu poate lua in discutie excluderea sa, deoarece intreaga procedura ar fi lovita de nulitate.Liderii PSD, in frunte cu Victor Ponta, sustin ca excluderea lui Geoana din partid se impune in urma refuzului acestuia de a renunta la functia de presedinte a al Senatului in favoarea lui Titus Corlatean, asa cum a decis in urma cu doua saptamani BPN al PSD. Ponta a sesizat in acest caz Comisia de Integritate a PSD, iar aceasta a decis, pe 13 noiembrie, cu 43 de voturi "pentru", cinci "impotriva" si doua abtineri, sa recomande Comitetului Executiv excluderea lui Mircea Geoana din partid. Printre cei 57 de membri ai CExN al PSD se numara Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Titus Corlatean, Dan Nica si Marian Vanghelie. Potrivit unor msurse social-democrate, din cei 48 de presedinti de organizatiilor judetene, ale PSD Bucuresti si ale sectoarelor Capitalei, 38 au mandate precise de la conducerile executive ale filialelor respective pentru a vota in favoarea excluderii lui Geoana.
Geoana: Excluderea ar fi lovita de nulitate
Presedintele Senatului, care a fost si el invitat la sedinta CExN de marti, a transmis insa vineri Comitetului Executiv o scrisoare, in care afirma ca nici pana in prezent nu i-au fost comunicate motivele pentru care se cere sanctionarea sa. Mai mult, el a sustinut ca CExN nu poate lua in discutie sanctionarea sa, respectiv excluderea, deoarece intreaga procedura ar fi lovita de nulitate. "Intreaga procedura a BPN al PSD de a inlocui reprezentantul PSD de la Presedintia Senatului, precum si intreaga procedura ulterioara de sanctionare a mea pentru nerespectarea deciziei BPN sunt lovite de nulitate absoluta intrucat ele au fost desfasurate impotriva Statutului PSD si impotriva prevederilor din Legea Partidelor Politice", a afirmat Geoana in scrisoarea adresata liderilor PSD.
Atacurile fostului presedinte PSD au continuat luni, cand acesta a scris pe blog ca formatiunea se indreapta intr-o directie gresita si ca "Un Congres Extraordinar este imperios necesar".