REALITATEA.NET informeaza: PDL voteaza din nou cu Opozitia, din greseala
PDL voteaza, din nou, impotriva presedintelui Traian Basescu! Deputatii Puterii au respins, din greseala, reeaxminarea legii prin care seful statului cerea ca renta viagera pentru fostii sportivi sa nu fie majorata. Democrat-liberalii si-au dat seama de greseala si au incercat s-o repare. Cum? Au anuntat un alt rezultat la vot. Opozitia a parasit sala.
La un moment dat, unul din deputatii Puterii se ridica din banca si face semne disperate liderului de grup al Partidului Democrat Liberal ca s-a votat gresit.
Dupa cateva secunde, deputatii PDL si-au dat seama ca au votat impotriva cererii presedintelui Basescu.
"S-a creat aceasta confuzie, numai putin, eu nu fac referire la ce s-a votat a doua oara. Eu va rog sa resupuneti la vot inca o data", a spus democrat-liberalul Petru Calian.
"Domnul Basescu ne-a trimis legea la reexaminare, pe motiv ca statul nu mai are bani. Eu va multumesc celor care ati votat", a spus social-democratul Cristian Dumitrescu.
"Am fost de accord cu amendamentul care mentinea rentele viagere ale sportivilor, sper ca sunt in asentimentul colegilor din PDL care au votat si le multumesc", a spus liberalul Mihaita Calimente.
"Nu am anuntat rezultatul, nu a fost anuntat rezultatul votului, drept urmare nu putem considera ca e o lege considerata adoptata", a spus Ioan Oltean.
Presedintele Traian Basescu a retrimis legea in Parlament, la sfarsitul anului 2010. Seful statului scria, in cererea de reexaminare, ca renta viagera pentru fostii sportivi nu poate fi majorata cu 50%, pentru ca ar fi in detrimentul performantei in sport si s-ar crea si o diferenta prea mare intre fostii sportivi si actualii campioni.