Jurnalul National informeaza: Victor Ponta la Antena3: "Mircea Geoana nu a reusit sa treaca peste frustrarea pierderii alegerilor din 2009. Nici la presedintie, nici in PSD!"

Invitat luni seara in emisiunea Sinteza Zilei, realizata de Mihai Gadea la Antena3, presedintele PSD a explicat motivele care au stat la baza izolarii din PSD a fostului presedinte al formatiunii, Mircea Geoana.
"Eu nu am un razboi personal cu dansul. Pe majoritatea membrilor comisiei care au luat aceasta decizie nici macar nu-i cunosc."
"Noi am dorit sa pastram functia de presedinte al Senatului, pentru ca este cea care, conform Constitutiei, este cea care permite inlocuirea sefului statului, in cazul suspendarii acestuia. Noi nu am tinut ca functia sa revina neaparat PSD. Putea sa fie, foarte bine, si un liberal. Cineva cu adevarat diferit de alternativa Basescu."
"Geoana nu a reusit sa treaca peste frustrarea pierderii alegerilor din 2009. A ramas marcat si de pierderea alegerilor interne."
"Atitudinea domnului Geoana ne-a demonstrat ca nu poate accepta niste criterii bine stabilite in interiorul aliantei USL. A declarat in diferite interviuri ca isi doreste sa fie presedinte, functie care conform protocolului, ii este rezervata domnului Crin Antonescu."
"Daca Geoana renunta la sefia Senatului si ne ajuta sincer, am putea sa luam decizia de a nu-l exclude din PSD."
"Domnul Geoana mi-a spus textual: ' Nu, eu nu plec din functia de presedinte al Senatului, cu riscul de a fi sustinut de PDL si UNPR. Este foarte grav.'"