Realitatea.net informeaza : Mitrea: Cred ca Puterea va incerca sa-si puna candidat la Senat, probabil ca PSD va pierde functia
Senatorul PSD Miron Mitrea a afirmat, luni, ca Puterea, cel mai probabil, va incerca sa-si impuna un candidat propriu la sefia Senatului, caz in care este foarte posibil ca social-democratii sa piarda functia, insa conducerea partidului a decis sa aleaga raul cel mai mic.
Mitrea a povestit ca senatorii Puterii stiau de o saptamana despre schimbarea lui Mircea Geoana. "Numai ca la ei nu se ia decizia la grup, il suna pe domnul Boc, dansul vorbeste cu domnul Basescu si vine inapoi", a comentat senatorul PSD, la TVR Info.
"Ei s-au dus acasa acum, vor stabili o strategie, n-au decat doua solutii, probabil ca o vor folosi pe aceea de incerca sa-si puna un candidat propriu si Mircea sa ramana in off-side dupa ce a sperat ca-l vor sprijini - ca azi era sigur pe el", a spus Mitrea.
Intrebat daca, in aceste conditii, PSD nu va pierde Senatul, Mitrea a admis ca aceasta este cea mai probabila varianta. "Probabil, din pacate cred ca acest lucru e posibil si nu e un lucru foarte bun, dar asta e situatia, din doua rele s-a ales asta", a afirmat senatorul PSD.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, ca prin vot s-a decis atat la nivelul Biroului Permanent National cat si al grupului senatorial al partidului ca functia de sef al Senatului sa fie preluata de Titus Corlatean,urmand ca Mircea Geoana sa-i preia acestuia sefia Comisiei de politica externa.
Plenul de luni insa nu a luat nicio decizie in aceasta privinta, dar lideri politici de la putere au anuntat intentia de a propune candidati.
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat ca sefia Senatului ar trebui sa le revina democrat-liberalilor si a avansat numele lui Vasile Blaga drept posibila varianta de inlocuitor al lui Mircea Geoana. La randul sau, si senatorul UDMR Gyorgy Frunda este de parere ca formatiunea sa ar trebui sa desemneze un candidat pentru sefia Senatului, in contextul intentiei PSD de a-l schimba pe Mircea Geoana. Liderul senatorilor PDL Cristian Radulescu a sustinut ca o decizie privind o eventuala candidatura a puterii pentru presedintia Senatului se va lua in coalitie.
(Sursa :NewsIn)