Agerpres informeaza: Mircea Dusa: Conducerea Camerei a decis ca 8 consilieri parlamentari sa fie transferati de la grupul PSD la UNPR
Conducerea Camerei Deputatilor a adoptat luni un proiect de hotarare prin care grupul PSD pierde 8 posturi de consilieri in favoarea grupului progresist, a anuntat liderul deputatilor social-democrati, Mircea Dusa.
El a aratat ca decizia a fost luata cu sapte voturi favorabile si cinci impotriva.
"Dupa ce de un an de zile nu se mai respecta regulamentul, dupa ce si-au impartit functii in Biroul permanent, acum au ajuns si la salariati", a afirmat Dusa.
Pe de alta parte, secretarul Camerei Dumitru Pardau a spus ca liderii grupurilor si Secretariatul General ar urma sa se intalneasca pentru a stabili ce grup va ceda din personal in favoarea progresistilor.
"A fost luat in discutie un proiect de hotarare la solicitarea grupului parlamentar progresist privind numarul de posturi pentru personalul de la grupurile parlamentare. S-a luat decizia ca Secretariatul General impreuna cu liderii de grup sa discute astazi, maine dimineata pe aceasta tema, cu o singura conditie: ca numarul total de posturi pentru personalul de la grupurile parlamentare sa ramana acelasi - 105. Vom vedea dupa discutiile intre liderii grupurilor parlamentare ce grupuri vor pierde din consilieri, referenti in favoarea grupului progresist", a declarat Dumitru Pardau.
El a sustinut ca, potrivit algoritmului, grupul progresist a solicitat 8 posturi pentru personal.
"Conform a ceea ce am vazut ca s-a intamplat in Parlament se presupune ca cei care vor pierde din numarul de posturi vor fi cei de la grupul PSD", a afirmat Pardau, care nu a precizat daca toate cele opt posturi vor fi transferate progresistilor de la grupul social-democratilor.
In schimb, el a mentionat ca toate calculele in acest sens vor avea ca baza data de 1 septembrie, cand a inceput sesiunea parlamentara.