EVZ.ro informeaza: Ponta repeta dupa Iliescu: Miscarea Populara este o miscare fascista
Miscarea Populara este o miscare fascista. Comparatia ii apartine lui Victor Ponta si a fost facuta ieri seara in cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3. Coincidenta sau nu, cu cateva ore mai devreme, Ion Iliescu facuse o declaratie asemanatoare pentru site-ul ziare.com.
"Seamana cu miscarea anilor ‘30, cand se apela la formule din astea. Si Hitler a inceput cu asa ceva, si legionarii au inceput cu miscari asa-zis populare", a declara ieri pe la pranz Ion Iliescu pentru ziare.com. "E o demagogie care cauta sa deruteze lumea si sa creeze o stare de confuzie generala in fata alegerilor", a mai spus fostul sef al statului.
Ce spune Iliescu la pranz, reia Ponta seara
"Constructia aceasta este o miscare fascista. Traian Basescu si regimul lui au toate caracteristicile unui regim fascist", a spus Ponta la Antena 3 cateva ore mai tarziu. "Ma bazez, in aceasta afirmatie, pe prigonirea institutiilor statului, dosare politice, institutii ale statului, precum ANAF, care lucreaza impotriva opozantilor politici sau a celor din presa, santajarea constanta a opozantilor politici si a presei (...) incalcarea grava a Constitutiei, politizarea tuturor structurilor", a declarat presedintele PSD, conform site-ului televiziunii.
Ponta si-a continuat seria declaratiilor apreciind ca toti cei care au fost arestati vor fi pusi sa intre in Miscarea Populara, pentru a nu li se repeta povestea.