Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ar face bine sa se preocupe de licitatiile frauduloase, nu de contestatari, este de parere senatorul PSD, Sorin Bota.
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat joi (ieri) ca pierderile produse statului de catre "contestatarii de profesie" vor fi recuperate in instanta, actiunile acestora ducand la blocarea investitiilor in infrastructura.
Departamentul de transporturi multumeste doamnei ministru ca a raspuns solicitarii PSD, de a se uita cu atentie la modul in care s-au desfasurat licitatiile pe culoarul 4 (a se vedea anchetele si perchezitiile efectuate la domiciliul celor doua doamne director, intronate de ministrul A.Boagiu, Draghia si Ciobanovski), asa cum am solicitat cand am prezentat lista castigatorilor, inainte de a finaliza CNADNR licitatiile, asta pentru ca licitatiile au avut loc pe criterii subiective, acesta fiind motivul pentru care exista astfel de contestatari, ci nu pentru ca sunt unii de meserie contestatari!
De altfel nu credem ca Ministrul Transporturilor poate sustine cu argumente solide de ce "Black King" din Romania a castigat licitatia oferind printre cele mai mari preturi (Umbrarescu, Iordache), sau de ce "Alpine" poate castiga la autostrazi si, dupa o luna, la CFR este eliminat pe motive legate de coruptie!?
Daca ar fi caietele de sarcini corecte si evaluarea ofertelor una corecta, atunci nu ar mai fi contestatari. Oricum, Departamentul de transporturi al PSD va transmite o scris Comisiei Europene si celor de la BEI prin care va cere sa se verifice licitatiile de pe culoarul 5 si modul in care sunt executate, din punct de vedere calitativ, lucrarile.
Departamentul de Transporturi al PSD