NewsIn informeaza : Desemnarea candidatilor USL la locale - aproape finalizata, la Prahova si Buzau continua negocierile
Negocierile intre PSD si PNL pentru desemnarea candidatilor USL la alegerile locale sunt aproape finalizate, in discutie ramanand inca judetele Prahova si Buzau, au declarat surse liberale.
La Prahova, sefia Consiliului Judetean apartine in prezent social-democratului Mircea Cosma, dar balanta inclina in favoarea liberalului Teodor Melescanu pentru aceasta functie, liderul PNL clasandu-se primul in sondajele din judet. In privinta primariei municipiului Ploiesti, care apartine acum PDL, sondajele l-au indicat pe social-democratul Iulian Badescu inaintea liberalului Adrian Semcu.
La Buzau, atat presedintia Consiliului Judetean cat si primaria municipiului sunt detinute de PSD. Desi situatia nu a fost transata, o varianta luata in calcul de USL ar fi sustinerea liberalului Cristinel Bigiu pentru sefia CJ si a social-democratului Constantin Boscodeala la primarie.
Pe de alta parte, situatia candidaturilor a fost transata la Bacau, PSD urmand sa-l desemneze pe Dragos Benea pentru sefia Consiliului Judetean, iar PNL pe Romeo Stavarache pentru primaria municipiului.
USL isi va desemna candidati si in judetele Harghita si Covasna, insa fara miza, zona fiind dominata de UDMR. Potrivit unor surse liberale, PNL si PSD ar fi decis ca fiecare sa desemneze candidati pentru cate un judet.