NewsIn informeaza: Liderul PDL Iasi Mihaela Popa a demisionat din functie
Presedintele interimar al organizatiei judetene PDL Iasi, senatorul Mihaela Popa, a anuntat, astazi, ca a demisionat din functie, pe fondul tensiunilor din filiala, transmite NewsIn.
Mihaela Popa a fost presedintelui unui for interimar de conducere, intitulat Comisia de Organizare si Desfasurare a Alegerilor (CODA), infiintat in mai 2010, dupa ce fostul sef al filialei, Dan Carlan, a fost destituit din cauza rezultatelor inregistrate de PDL Iasi la diverse sesiuni de alegeri.
"Pentru a dezamorsa tensiunile din filiala si pentru ca sunt convinsa ca mai presus de orgoliile personale trebuie sa stea principiile si obiectivele pe care mi le-am propus in partid, am considerat ca este momentul sa fac un pas lateral si mi-am trimis la BPN demisia mea din functia de presedinte interimar al PDL Iasi. Am cantarit mult pana sa fac acest gest, nu mi-a fost usor, dar consider ca la acest moment este singura solutie", a declarat Popa.
Mihaela Popa a intrat in conflict cu senatorul Dumitru Oprea, care, initial, a fost aprobat de filiala drept candidat la Primaria Iasi, dar, ulterior, Popa a anuntat ca se vor face sondaje de opinie. Declaratiile sefului interimar al PDL Iasi l-au determinat pe Oprea sa-si depuna demisia din toate functiile detinute in partid si sa-si retraga candidatura, din partea filialei, la primarie.
Ulterior, cei doi s-au contrat in declaratii, Oprea reprosandu-i Mihaelei Popa deficiente in modul de conducere a filialei.
"Sper ca demisia mea va elimina orice frustrare a vreunui coleg ce poate aparea dupa rezultatul de la alegerile interne din partid", a mai spus Mihaela Popa, adaugand ca disputa si atacurile frecvente ale lui Oprea la adresa partidului au decredibilizat organizatia din interior.
Senatorul Dumitru Oprea a precizat ca demisia Mihaelei Popa nu este surprinzatoare si a mentionat ca aceasta ar fi trebuit sa plece din fruntea PDL Iasi inainte de Conventia Nationala a PDL.
Mihaela Popa a spus, la mijlocul saptamanii trecute, ca nu exclude o candidatura pentru Primaria Iasi sau Consiliul Judetean, in timp ce Oprea a subliniat ca va candida "oricum" la primarie. Intrebat daca are in vedere o candidatura din postura de independent, Oprea a refuzat sa raspunda.
La sfarsitul lunii septembrie, in PDL Iasi sunt programate alegeri pentru desemnarea sefului filialei, in conditiile in care organizatia democrat-liberala este singura din tara care nu a facut pana acum acest pas. In cursa pentru sefia PDL Iasi s-au inscris patru din cei sapte parlamentari ai filialei, dar si fostul lider, Dan Carlan.
Sesiunile de alegeri interne la PDL Iasi la municipala Iasi, organizatia de tineret si organizatia de femei, s-au incheiat fiecare cu cate un scandal, invinsii contestandu-i pe castigatori si acuzand fraude in desfasurarea alegerilor.
Cel mai contestat scrutin a fost cel de la organizatia municipala a PDL Iasi, unde au candidat Daniel Oajdea si Marius Spanu. Oajdea a depus recent o actiune in instanta prin care cere anularea alegerilor.