Puterea informeaza : Senatorii deruleaza afaceri private pe banii statului
Alianta pentru o "Romanie curata" sustine ca, pelanga cativa deputati, 19 senatori au castigat inultimul an 45 de milioane de euro din contracte custatul. Majoritatea contractelor sunt incheiate cuprimarii, case de asigurari de sanatate si cu firmedin domeniul energiei.
Senatorul PC, Dan Voiculescu, a reusit sa stranga 16milioane de euro din contractele incheiate sau aflate inderulare in 2010-2011. Fundatia Dan Voiculescu a primitun contract de la Fondul European Social de peste 4 mil. lei, majoritatea banilor nerambursabili. Contracte cu statul au si firmele ficelor sale,Camelia si Corina Voiculescu. Este vorba de contracte cu Termoelectrica, ElectricaMuntenia Nord sau Camera de Comert Bucuresti.
Voiculescu declara pe blogul personal ca a cedat totul ficelor sale si nu este implicat,transmite TVR.
Apropiatii lui Vasile Blaga,de asemenea, deruleaza afaceri cu statul. Agathe CristinaRudeanu, fiica senatorului PDL, a castigat in 2011 patru contracte cu statul. Contractelesunt incheiate cu Casa Nationala de Sanatate si Consiliul local Buftea.
Senatorului UDMR, Gyorgy Frunda, sustine afaceri cu Casa de Sanatate. Potrivitdeclaratiei de interese a acestuia, firma la care este actionar a avut in 2010 mai multecontracte de la casele judetene de asigurari, Casa de Asigurari a Apararii si aTransporturilor.
Sotia lui Serban Mihailescu, senator UNPR, detine 20% dintr-o firma care a incheiat inperioada februarie-mai 2011 sase contracte cu societati de stat.
Florin Constantinescu, senator PSD, detine actiuni la multe societati, iar una dintre acestaa primit o finatare nerambursabila de la Ministerul Mediului de 20 mil. lei.
Din clasament mai fac parte: Mihail Hardau, Ioan Mang si Verestoy Attila.