Municipalitatea cere acordul legislativului local sa achizitioneze un teren privat pe care,
din greseala, a amenajat deja o parcare
Consiliul Local Craiova urmeaza sa decida in sedinta de joi asupra propunerii primariei de a achizitiona prin negociere directa un teren de 270 mp, situat pe strada Garlesti, la nr. 22 B. Municipalitatea este nevoita sa cumpere acest teren, dupa ce, in 2009, firma Delta ACM - cu care primaria avea contract - l-a asfaltat, amenajand pe el o parcare. De doi ani, proprietarii (Nelu si Stela Popa) sunt nevoiti sa plateasca in continuare impozit pe suprafata respectiva, folosita ca si cand ar fi domeniu public, dar acum si-au luat inima in dinti si au somat primaria sa le dea banii pe terenul ocupat in mod abuziv.

Teren pentru Polivalenta

Primarul Antonie Solomon le-a mai cerut consilierilor locali sa-i aprobe, tot joi, inca o achizitie de teren. De aceasta data este vorba despre o suprafata de 709 mp, situata in Craiova, str. Ecaterina Teodoroiu, nr. 21, care este necesara pentru finalizarea lucrarilor la Sala Polivalenta de catre Compania Nationala de Investitii. In perimetrul respectiv, potrivit proiectului, ar trebui sa se afle o parte din parcarea Polivalentei, dar si rezervorul de apa pentru incendii al aceleiasi constructii.
Terenul este detinut in indiviziune de patru persoane - Alexandrina-Paula Neacsu, Ileana Popescu, Gaina Viorel si Gaina Floarea. Acestia au fost pusi in posesie de Primaria Craiova in anul 2007, in baza unei decizii pronuntate in 2006 de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Abia pe 10 august 2011, reprezentantii Directiei de Investitii si Servicii Publice din Primaria Craiova s-au prins insa ca proiectul Polivalentei include si o suprafata privata de 709 mp, pe care municipalitatea trebuie sa o obtina de la proprietari.
Cei patru coproprietari n-ar avea nimic impotriva ca primaria sa le preia o parte din suprafata detinuta in zona. Printr-o adresa din 2 august 2011, ei s-au oferit sa vanda municipalitatii cei 709 mp necesari pentru constructia polivalentei, la pretul de 400 euro/mp.