DeCeNews informeaza: Christian Ciocan, sef al Biroului de informare a presei din Politia Romana
Christian Ciocan, fost purtator de cuvant al Politiei Capitalei, este, incepand din 6 iulie, seful Biroului de informare a presei din cadrul Centrului de Informare si Relatii Publice al Politiei Romane.
Numirea lui Ciocan in functie vine dupa ce functia ocupata fusese desfiintata, acesta fiind pus la dispozitia MAI.
De asemenea, in decembrie 2010, Ciocan, pe atunci purtator de cuvant la Politia Capitalei, ar fi fost sanctionat prin interzicerea dreptului de a mai da declaratii presei pentru o perioada de sase luni. Motivul sanctiunii ar fi fost declaratiile facute de el in contextul scandalului in care a fost implicat fiul senatorului Placinta. Cu acea ocazie, Ciocan a recomandat cetatenilor Bucurestiului sa evite sa se implice in vreo altercatie de strada, atunci cand sunt martori la asa ceva. Un sfat rezonabil, daca nu vreti sa patiti ca acel brasovean care a incasat un glont si a murit pe strada vrand sa intervina intr-un conflict stradal.
De asemenea, presa a semnalat ca la nivel european Christian Ciocan este recunoscut pentru rezultatele obtinute ca specialist in comunicare.
Christian Ciocan a fost unul dintre cei peste 600 de participanti ai Summit-ului European al Comunicarii 2011 organizat de Asociatia Europeana a Directorilor de Comunicare.
Invitat in nume personal ca specialist in comunicare si ca membru cu drepturi depline al Asociatiei Europene a Directorilor de Comunicare (EACD) de la inceputul anului 2010,Christian Ciocan a avut sansa sa se intalneasca la Bruxelles cu peste 600 de comunicatori internationali, reprezentanti ai celor mai puternice companii din Europa si din lume. Summit-ul European al Comunicarii 2011 a reunit nume internationale importante printre care si Javier Moreno - El Pais ce a expus punctul sau de vedere in urma intalnirii cu Julian Assange in cadrul prezentarii: "FROM THE DEATH OF TELEX TO WIKILEAKS". Christian Ciocan a fost singurul participant ce s-a prezentat la Summit-ul Comunicarii 2011 in nume personal, toti ceilalti participanti reprezentand companii.