In VoxPublika poate fi citit articolul "In apararea ejaculatului Vanghelie. Know haos, marca Roberta Anastase" (Autor: Mihai Gotiu).
Conform "Adevarul", membrii PDL primesc prin e-mail "recomandari" din partea Robertei Anastase legate de temele si mesajele pe care ar trebui sa le transmita prin mass-media. Nimic senzational ori iesit din comun pana in acest moment. Orice organizatie, politica sau non-politica, are o strategie de comunicare careia ar trebui sa i se conformeze membrii (ca asta e "bine" sau "rau" e o alta discutie).
Ce e interesant e insa continutul (ideile) acestor teme si mesaje. Din partea unui partid aflat la guvernare te-ai astepta ca mesajele sa se refere la propriile politici si intentii. Sa fie legate de necesitatea modificarii Constitutiei (cu argumente in acest sens), a reorganizrarii teritoriale, statutului minoritatilor (pentru a numi doar cateva teme aflate, teoretic, pe agenda politica actuala).
Ei bine, nu. Mesajele se refera la modul in care trebuie sa i se raspunda reprezentantilor Rusiei pentru declaratiile facute la adresa afirmatiilor presedintelui Traian Basescu, ori despre cum sa se bage zanzanie in Opozitie (minimalizandu-l pe Antonescu in raport cu Ponta, ori acuzandu-l pe liderul social-democrat de abuz in cazul indepartarii de la conducerea organizatiei Bucuresti a lui Marian Vanghelie).
Ce e trist in aceasta corespondenta de partid e faptul ca releva (confirma mai exact) ca PDL nu e interesat de problemele guvernarii, ci de pastrarea puterii. Si ca nu-si construiesc strategia electorala bazandu-se pe masurile luate, ci pe diversiuni demagogice. Asta nu e know-how in domeniul comunicarii, ci, mai degraba, citandu-l pe "ejaculatul" Vanghelie, in apararea caruia sar cei de la PDL, know-haos. Mai mult, transmiterea si promovarea unor mesaje conflictuale reprezinta si o atitudine iresponsabila. La adresa romanilor si Romaniei. Dar nu e acesta un lucru de care sa-i pese Robertei Anastase si colegilor ei de partid.