Inpolitics informeaza: PSD - Next Generation: afara cu urmasa lui Stefan cel Mare (Autor : Bogdan Tiberiu Iacob)
Deputatul PSD si, totodata, presedintele organizatiei judetene Calarasi, Oana Niculescu Mizil, socheaza lumea politica printr-o declaratie care pune zdravan sub semnul intrebarii criteriile de promovare in partid. Asta, daca nu cumva la promovarea specialistei in bijuterii a contat mai mult dosarul de cadre al bunicului comunist decit competenta politica.
"Solicit reluarea votului in CEX cu privire la situatia organizatiei PSD Bucuresti. (...)Sunt foarte suparata pentru ca am fost mintita intr-o adunare oficiala a PSD, cum este Comitetul Executiv National. Nu sunt si nu am fost niciodata de acord ca in partid sa dam votul pentru rafuielile personale ale unora. Mi s-a parut ciudat ca, in timpul sedintei, nu s-a citit articolul din Statutul partidului la care s-a facut referire cand s-a pus in discutie organizatia de Bucuresti. Abia dupa sedinta, cand am citit art. 158 lit.j, am realizat ambuscada in care am fost aruncati.
"Desi sunt de putin timp presedinte de organizatie, consider ca este obligatia tuturor sa respectam cutuma sedintelor CEX si sa nu validam prin votul nostru decizii neintelese. Daca vrem sa fim considerati mai buni decat cei care conduc tara in momentul asta trebuie sa respectam regulile in interiorul partidului nostru" scrie deputata, profund revoltata, pe blogul propriu, cu referire la cazul Vanghelie, dezbatut luni.
Mai pe romaneste, deputata, care se viseaza ministru in guvernarea viitoare, nu doar ca habar n-are de statutul propriei formatiuni, biblia membrului de partid, dar mai recunoaste si ca voteaza fara sa stie ce voteaza. Mizil nu stie, in mod cert, nici faptul ca postarea sa intra in contradictie cu art.11, litera b. care stipuleaza ca un cetatean nu poate deveni membru al partidului decit daca recunoaste statutul PSD. Or, ca sa il recunosti, trebuie sa il fi "intilnit", macar o data.
Incredibila dezvaluire vine din partea unui personaj care declara cu nonsalanta, nu demult, ca face ample investigatii pentru a stabili legaturile de rudenie cu Stefan cel Mare, dar care, iata, nu e in stare sa "investigheze" nici prima lege pe care trebuie sa o respecte ca om politic, statutul de partid. Trist e ca deputata nu a investigat destul de bine nici limba romana, pe care o stilceste in chiar declaratia de avere. Una peste alta, este mai mult decit salutara declaratia de marti a lui Ion Iliescu, potrivit careia e nevoie de o deschidere a partidului catre intelectuali, iar excluderea lui Vanghelie reprezinta un semnal de avertisment pentru toate organizatiile partidului. Problema, insa, e ca, in ultima vreme, nu doar Vanghelie, ci si altii par decisi sa arate electoratului ca PSD e un partid al ignorantei si al lipsei totale de competente.
Interesant de amintit, in context, o declaratie de anul trecut a fostului presedinte al PSD Calarasi, Doru Ioan Taracila, inaintea congresului: "PSD Calarasi a crezut ori in sacosa cu bani a lui Mizil, ori in glumele lui Geoana. Astazi PSD-ul trebuie sa-si dovedeasca unitatea. Suntem ca un stup de albine bezmetice". La vremea respectiva, nu au existat urechi care sa ii auda mesajul.
Daca PSD vrea cu adevarat sa prezinte o fata noua electoratului, anul viitor, probabil ca actuala conducere ar sa ia masuri de eliminare cit mai grabnica a tuturor liderilor alesi pe principiul competentei la carat sacosa cu bani. Incepind cu figuri precum cea a Oanei Mizil.