In data de 23 decembrie 2010, in jurul orelor 10.30, prin sistemul Apel Unic de Urgenta 112 a fost transmis un apel in care se preciza ca un barbat a cazut de la un balcon din Palatul Parlamentului - Camera Deputatilor.
La fata locului a fost directionat un echipaj SMURD si politisti din cadrul Sectiei 17, competenta teritorial si material.
Barbatul a fost identificat ca fiind Sobaru Adrian, de 42 de ani, din Bucuresti, angajat al Societatii Romane de Televiziune.
Sobaru Adrian a fost transportat la spital unde a fost internat cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral, fractura craniana si multiple contuzii.
A fost efectuata cercetarea la fata locului si din primele date a rezultat ca Sobaru Adrian era in timpul serviciului si se afla in balconul Parlamentului unde amplasase o camera de luat vederi a Televiziunii Romane.
Avand in vedere situatia inregistrata si faptul ca barbatul grav ranit se afla in timpul serviciului, in temeiul legii nr. 319 din 2006 privind securitatea si sanatatea in munca, a fost declansata o ancheta ce urma sa stabileasca daca incidentul se incadreaza ca accident de munca.
Din cercetarile efectuate de către Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti a rezultat ca Sobaru Adrian se afla in timpul orelor de serviciu, conform acreditarii de presa avea acces in cladirea Palatului Parlamentului si faptul ca era instruit cu privire la prevederile legislative in domeniul protectiei muncii.
Au fost solicitate imaginile inregistrate de camere de supraveghere amplasate in sala plenului si din vizionarea acestora s-a stabilit cu certitudine ca la momentul critic Sobaru Adrian se afla singur in balcon.
In vederea stabilirii cu certitudine a modului in care s-a produs precipitarea la data de 28.06.2011, Sobaru Adrian a fost audiat pentru a furniza informatii cu privire la cele intamplate in luna decembrie.
Audierea a avut loc la 6 luni de la producerea incidentului, deoarece starea de sanatate si programul de recuperare fizica nu i-a permis pana la aceasta data acest lucru.
Cercetarile au fost finalizate si s-a propus neinceperea urmaririi penale, deoarece a rezultat ca evenimentul este un accident in afara muncii, nu sunt intrunite conditiile legale pentru incadrarea evenimentului ca accident de munca si nici nu s-au conturat elementele constitutive ale vreunei infractiuni.
Precizam ca Sobaru Adrian nu a fost cercetat penal, iar propunerea de neincepere a urmaririi penale se ia fata de angajator, in speta Societatea Romana de Televiziune.