Romania Libera informeaza: Iliescu: Vanghelie ramane presedinte al PSD Bucuresti
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marti, la prima sedinta a Biroului coordonator impus de CExN la sefia PSD Bucuresti, ca Marian Vanghelie ramane presedintele organizatiei, aceasta nefiind dizolvata, el aratand ca acest birou coordonator o va ajuta sa-si ridice nivelul politic, relateaza Mediafax.
"Nu e vorba de cazul domnului Vanghelie. Este o masura de ridicare a nivelului politic al activitatii in principala organizatei a PSD, Bucuresti. Deci s-a creat un birou de coordonare care sa sprjijine organizatia sa ridice potentialul sau la un an inainte de alegeri", a spus Iliescu.
Intrebat daca Vanghelie mai este presedinte al filialei, Iliescu a raspus afrmativ.
"Da, bineinteles. Nu a fost dizolvata organizatia, nu a fost dizolvat consiliul sau. S-a creat un birou de coordonare coordonat de presedintele partidului care ajuta organizatia de partid", a afirmat presedintele de onoare al PSD.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat ca, "pentru perioada preelectorala", Organizatia PSD Bucuresti va fi condusa de un Birou coordonator format din Rodica Nassar, Corina Cretu, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Adrian Nastase, iar biroul va fi condus de el.
Victor Ponta a facut acest anunt dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD de luni seara, precizand ca este vorba despre o decizie "strict organizatorica".
Conform liderului PSD, in CExN s-a dat un vot pentru luarea acestei decizii si s-au inregistrat doar 6 abtineri si niciun vot "impotriva".
Marian Vanghelie a declarat, marti, la prima sedinta a Biroului coordonator impus de CExN la conducerea filialei, ca s-a nascut presedinte pentru ca "asa l-a facut viata", el apreciind decizia CExN ca fiind una constructiva.
"Eu m-am nascut presedinte ca asa m-a facut viata, sa stiti!", le-a spus Vanghelie jurnalistilor care doreau sa stie daca mai este sau nu presedinte la PSD Bucuresti.
Vanghelie a apreciat ca decizia CExN este una constructiva si a comparat-o cu modul de functionare a societatii romanesti.