Cosmonautul Dumitru Prunariu nu mai vrea in politica. Dupa ce in 2008 a fost convins de Mircea Geoana sa candideze din partea PSD pentru un fotoliu de senator de Brasov, in prezent Prunariu nu vrea sa mai auda de politica: "Am decis sa raman cosmonautul Prunariu, (...) prefer sa ma iubeasca intreaga tara decat sa ma injure jumatate din tara".
Cosmonautul roman Dumitru Prunariu marturiseste intr-un interviu pentru AGERPRES ca nu vrea sa se mai implice in viata politica din Romania si ca prefera ca lumea sa-l iubeasca si nu sa-l injure. Prunariu s-a declarat dezamagit de "cat de murdar sunt organizate alegerile" in Romania.
"Am avut o tentativa (de a intra in politica n.red.) in 2008, cand am candidat la Senatul Romaniei din partea municipiului Brasov, dar am avut ocazia sa constat cat de murdar sunt organizate alegerile, cat de multe implicatii care pun intr-o lumina proasta imaginea unui politician sunt si am decis, de atunci, sa raman cosmonautul Prunariu, cel care se ocupa de activitatea stiintifica, cel care reprezinta Romania in forumuri internationale si sper ca o fac cu succes si prefer sa ma iubeasca intreaga tara decat sa ma injure jumătate din tara", spune Dumitru Prunariu in interviu.