Senatorul PNL Cornel Popa a declarat joi, la Oradea, ca Uniunea Social Liberala pregateste un proiect de lege care sa previna mita electorala.
"In cadrul USL, s-a luat hotararea sa existe un grup de lucru care sa elaboreze un proiect de lege in ce priveste prevenirea mitei electorale, pentru ca, vedeti foarte bine, astazi este un adevarat regal de mituire a cetatenilor Romaniei de catre PDL. Oriunde calca apar tot felul de danii incepand cu porcul, bicicleta si cine stie ce mai fac rost sa dea romanilor", a spus senatorul liberal intr-o conferinta de presa.
Acest proiect de lege va stipula, printre altele, si ceea ce candidatii vor avea dreptul sa ofere cetateanului cand stau de vorba cu el, ‘poate un fluturas, un pix, o bricheta si nimic mai mult‘.
Cei care vor exagera din acest punct de vedere vor avea de suferit, deoarece se propune, ca, in regim de urgenta, cel care a recurs la mituirea electoratului sa-si piarda drepturile electorale pentru care candideaza.
De asemenea, sefii serviciilor deconcentrate ar urma sa fie destituiti pe loc in cazul in care se angreneaza in asemenea practici ori pur si simplu in actiuni politice in cadrul campaniilor electorale.
Senatorul a mentionat ca USL doreste ca legea sa fie elaborata si sustinuta cat de repede posibil, in asa fel incat, cand incep viitoarele alegeri locale, legea sa fie in functiune.