In preajma ministrului demisionar Nelu Ioan Botis s-a format, de-a lungul timpului, o adevarata pepiniera de afaceri pe zona selectiei, plasarii si reconversiei fortelor de munca. Incompatibilitatea intre functiile publice ocupate de Botis si business-urile familiei dateaza inca din perioada in care fostul ministru ocupa la Bistrita functia de director executiv al Agentiei Judetene a Fortelor de Muncă (AJOFM), scrie Q-magazine.
Publicatia a descoperit ca in afacerile de selectie si plasare a fortelor de munca a fost la un moment dat implicata insasi mama lui Nelu Ioan Botis, Ana Botis.
La 60 de ani, aceasta a debutat in business intermediind angajarea somerilor din Bistrita-Nasaud.
Debutul mamei lui Nelu Ioan Botis in activitatile de selectie si plasare a fortelor de munca s-a produs in 2005, cand fiul sau detinea deja de un an functia de director executiv al AJOFM Bistrita-Nasaud.
Si alti politicieni le-au implicat pe mamele lor in afaceri. Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, este implicat, prin intermediul familiei sale, la societatea Transport Public SA, al carei actionar principal este mama omului de afaceri, Agripina Sechelariu.