HotNews informeaza: Ponta: Vanghelie va candida tot la Sectorul 5
Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, luni seara, la Realitatea TV, ca Marian Vanghelie va candida pentru un nou mandat la primaria Sectorului 5, si nu la Capitala, adaugand ca organizatia PSD Bucuresti trebuie sa nu mai fie o problema pentru partid, ci un sprijin.
Liderul social-democrat a precizat ca organizatia PSD Bucuresti va trebui sa-l sustina pe Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei, daca se va lua o decizie a USL pentru sustinerea candidaturii actualului edil-sef.
"Trebuie s-o faca, daca nu, tot dansul va fi candidat (Sorin Oprescu - n.r.). Daca organizatia Bucuresti nu are un candidat mai bun, ceea ce ma indoiesc, cel putin astazi nu l-am vazut . (Marian Vanghelie - n.r.) cred ca va candida tot la Sectorul 5. O spun eu si o s-o vrea si domnul Vanghelie. Asa functioneaza, ne intelegem foarte clar si organizatia Bucuresti nu trebuie sa mai fie o problema pentru PSD, ci un sprijin. De destule ori a fost o problema", a remarcat Ponta.
Liderul PSD a punctat ca, in acest moment, in sondaje, nici Cristian Popescu Piedone, nici Andrei Chiliman nu au sustinerea majoritara a bucurestenilor. "Cred ca Johannis, Oprescu, Ciuhandu sunt de partea buna, impotriva a ceea ce eu numesc axa raului. Eu cred ca USL nu trebuie sa fie numai o constructie politica, cred mai degraba intr-o constructie de uniune nationala, inclusiv un guvern de uniune nationala. Ori aici nu poti sa spui ca-l scoti pe Oprescu pentru ca nu e membru de partid sau nu poate sa fie Johannis pentru ca nu e membru de partid. Cand vrei sa faci o constructie de uniune nationala cum e USL, incerci sa aduci toti oamenii", a completat Ponta.
El a precizat ca, din punctul sau de vedere, daca se ajunge la un acord, Sorin Oprescu ar fi un foarte bun candidat al USL pentru Primaria Capitalei, pastrandu-si independenta si neinscriindu-se nici in PSD, nici in PNL sau in PC.
Presedintele PSD a precizat ca deocamdata nu este vorba despre o intelegere pe acest subiect, acordul discutat cu actualul primar general referindu-se doar la sustinerea acordata proiectelor pentru Bucuresti din partea consilierilor USL.