Roxana Iordache publica pe blog articolul "CRIN: DREAPTA INSEAMNA CONTRARIUL REGIMULUI BASESCU. DREPTATE, LIBERTATE, ELITE PROMOVATE PENTRU SERVIREA NATIUNII, INTELEASA CA MAREA FAMILIE". Il puteti citi in continuare.
"In numele Partidului National Liberal, va spun ca vom invinge!", a declarat Crin Antonescu in debutul cuvantului catre Congresul Extraordinar al Partidului Conservator, de la Sala Palatului Regal, neincapatoare pentru cei 6000 de participanti, intr-o organizare remarcabila.
Noi am facut o constructie politica fara precedent, pentru ca Romania trece printr-o situatie fara precedent. Avem cea mai corupta si cea mai mincinoasa putere, cea mai distrugatoare pentru tara de la partidul comunist roman pana azi.
Fiecare zi a puterii lor este ruina noastra, a romanilor celorlalti - nu a noastra ca partide.
Noi suntem astazi dreapta din Romania. Si pacatul PD si al lui Traian Basescu nu este ca nu sunt de dreapta, pacatul lor e ca sunt hoti si mincinosi. Dreapta inseamna contrariul regimului Basescu.
Dreapta inseamna mediu economic privat concurential, dreapta inseamna apararea si dezvoltarea libertatilor individuale, dreapta inseamna promovarea elitelor pe criterii valorice, dreapta inseamna intelegerea organica si servirea natiunii, care este nu doar un cuvant, ci realitatea noastra cea mai intima, familia noastra cea mare, dreapta inseamna sa intelegem si sa servim Romania. Si o vom face!
Vom face in asa fel incat sa se inteleaga odata pentru totdeauna ca dreapta este si justitie sociala, dreapta nu este a celor putini, ci e destinata sa serveasca intreaga natiune. Si o va servi.
Sunt multumit ca am facut, dreapta cu stanga, un vast program de salvare si de reconstructie a Romaniei. Campania propagandistica fara precedent a actualei puteri nu ma intimideaza. Am fost, sunt si raman anticomunist, dar de comunism imi aminteste PD-L, de comunism imi aminteste discursul lui Boc, de comunism si de Securitate imi aminteste calcarea in picioare a statului de drept de catre Basescu, politia politica pe care o practica.
Am dorinta cea mai sincera de a construi in Romania pentru viitor.
Sa va ajute Dumnezeu, sa va intareasca Dumnezeu, pentru Romania si pentru romani!
In continuare, doamna profesor Ecaterina Andronescu - presedinta morala a PSD - a prezentat mesajul lui Victor Ponta, cu o remarca preliminara simpatica: multumesc pentru incurajari, ca iti trebuie curaj ca sa vorbesti dupa Crin Antonescu.
Un bun discurs a avut, azi, Daniel Constantin, presedintele PC, de exemplu: nu am invitat PD-L, n-am stiut pe cine sa invit, pe presedintele figurant sau pe presedintele jucator.
Drept pentru care l-a invitat pe presedintele moral. Al Romaniei.

UPDATE. Foarte bun discurs, Piedone, liber, spontan si substantial, o pledoarie pentru camaraderie si spirit de echipa. Are si umor, a spus ca desi a slabit 60 kg, va ramane cu picioarele pe pamant, indiferent de functie. El a clarificat declaratia lui Daniel Constantin privind candidatura la primaria capitalei: n-am sa tradez sectorul, voi ramane candidatul sectorului 4, doar daca bucurestenii isi vor exprima dorinta sa nu mai existe sectoare, candidez la primaria municipiului, ca sa facem si la nivel de Bucuresti, ce am facut la nivelul sectorului 4, un sector sarac, cu un buget vaduvit.
Piedone a sustinut ca urbanismul trebuie centralizat la capitala, la fel si bugetul, care trebuie impartit in mod egal. In rest, a aratat ca initiativa privind desfiintarea sectoarelor e aberanta.
Piedone a dat, insa, zdravan cu bata-n balta, declarand ca nu-l va sustine pe Sorin Oprescu in calitate de independent, ci doar daca "se inregimenteaza in USL". O prostie! Mare. Si cu audienta. Cu atat mai mare cu cat, vorba lui Bogdan Ciuca, "Piedone da greutate PC".
Sun previzibile macanelile din flasnetele PD-L, pe tema candidaturii USL la capitala. Atat de previzibile incat m-au plictisit anticipat. De-aia le-a si dat Piedone harneala.