9am.ro informeaza in legatura cu opinia lui Ion Iliescu despre dezvaluirile Wikileaks.
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, referindu-se la informatiile publicate in presa despre convorbiri ale unor politicieni romani cu diplomati ai SUA, ca lipsa de decenta nu are culoare politica.
Iliescu a afirmat despre politicienii romani care au discutat, potrivit Wikileaks, cu oficiali ai Ambasadei SUA, pe teme politice interne, ca sunt lipsiti de personalitate si decenta.
"Mie nu imi place barfa nici cand este facuta de oameni simpli, daramite de niste oameni cu pretentii. Merg ca niste oameni fara personalitate, sa barfeasca cu diplomati straini", a spus el, transmite MEDIAFAX.
Intrebat cum comenteaza faptul ca printre cei care au facut informari oficialilor SUA au fost si social-democrati, Iliescu a raspuns: "Indiferent cine. Lipsa de personalitate si lipsa de decenta nu au culoare politica".
Presa din Romania a publicat duminica seara o serie de telegrame atribuite ambasadei SUA si care ar fi fost obtinute de Wikileaks, organizatia condusa de Julian Assange.
Telegramele, datand din perioada 2004-2009, fac referire in special la situatia politica din Romania. Astfel, printre altele, in telegrame este realizat un top al oligarhilor si al baronilor locali, se vorbeste despre intalnirea presedintelui Basescu cu directorul FBI, despre suspendarea sefului statului, despre relatiile lui Mircea Geoana cu Moscova si cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Totodata, in telegrame se face referire si la o discutie tensionata dintre Geoana si Basescu pe tema dosarelor lui Nastase, despre incercarile lui Viorel Hrebenciuc de a impiedica suspendarea presedintelui, despre dosare compromitatoare privindu-l pe Dan Voiculescu, despre comentariile lui Vasile Blaga care nu sustinea o alianta a PDL cu PSD in 2009, dar si despre crima organizata din Romania sau problemele de la centrala de la Cernavoda.