Realitatea.ro informeaza: Dinescu: Din fericire pentru el, Basescu bea si nu prea cade in patru labe
Ca urmare a documentelor Wikileaks, conform carora un jurnalist ar fi spus ca seful statului, Traian Basescu, ar bea din ce in ce mai mult, poetul Mircea Dinescu a spus vineri seara la Realitatea TV ca, din fericire pentru presedinte, "bea si nu prea cade in patru labe".
"E putin ridicola toata aceasta poveste, o barfa ajunsa la nivel diplomatic. Pe de alta parte, mare chestie a spus, ca Basescu bea. Basescu insusi in campania electorala a explicat cum se bea whisky. Nu e pentru nimeni un secret ca Basescu bea. Din fericire pentru el, bea si nu prea cade in patru labe", a spus Mircea Dinescu la Realitatea TV.
"Au iesit tot felul de zvonuri la un moment dat, ca e bolnav, ca e pe moarte. Iata, apare vioi la Realitatea. Romanul are sapte vieti in pieptu-i de arama", a continuat poetul.
Potrivit unei relatari a revistei Kamikaze, care citeaza documente Wikileaks, un cunoscut jurnalist roman, care facea vizite neoficiale la ambasada americana de la Bucuresti, ar fi spus diplomatilor americani, printre altele, ca problema lui Basescu cu alcoolul s-ar fi inrautatit.
In octombrie 2009, liderul PSD Marian Vanghelie il ataca pe seful statului spunand ca bea foarte mult. "Unii dintre cei care vorbesc de vanghelizare beau cate doua sticle de whisky pe zi. Este vorba de presedintele Traian Basescu, stim cu totii ca bea foarte mult", a spus la acea vreme Marian Vanghelie.