Senatorul Marius Sorin Bota a sustinut pe 7 martie declaratia politica intitulata "PDL- o boala" in plenul Senatului Romaniei.
Cresterea economica anuntata de premier este de fapt o crestere pur "coafata" statistic, aflata in marja de eroare a orcaror situatii macro-economice statistice, ce nu face decat sa adanceasca decalajele intre bogati si saraci; se poate intr-adevar constata o crestere a pretului la combustibil, energie si gaze, o crestere semnificativa a costurilor percepute populatiei pentru serviciile publice de sanatate si educatie, a pretului la medicamente si a datoriilor statului catre farmacii, si a pretului la materii prime; spre exemplu, industria alimentara a inregistrat o crestere de numai 75% in luna ianuarie a acestui an fata de luna ianuarie a anului trecut.

Toate aceste cresteri economice, prezentate cu surle si trambite de actuala guvernare, sunt in realitate rezultatele unei cresteri economice care este resimitia pozitiv doar de clientela politica a PDL si reprezinta in practica o crestere negativa, asa cum le place celor de la guvernare sa spuna pentru a arunca un val de ceata si mai dens asupra evolutiei actuale a economiei, ceea ce se traduce printr-o scadere a nivelului de trai.
Pe langa toate aceste realizari economice marete ale epocii de aur Boc PDL, guvernarea actuala are toate sansele sa ne prezinte in viitorul apropiat noi succese in politica interna a Romaniei, caci de cea externa nu are sens sa pomenim.
Perspectiva enclavizarii Romaniei prin asa-numita reforma administrativa pe care guvernul o promoveaza - reforma cu care am putea fi si noi de acord intr-o oarecare masura daca s-ar limita la ceea ce prevede constitutia(dezvoltarea unui stat national unitar modern) - este una sumbra si anticonstitutionala.
In numele sigurantei nationale si in scopul preventiei atacurilor teroriste, asistam cum in Romania prezentului s-a reinstaurat politia poltica care contribuie incet si sigur la plantarea semintelor pentru ceea ce s-ar putea numi paranoia nationala, urmare a microfoanelor instalate in medii private si a ascultatrilor aferente, a eliminarii prezumtiei de nevinovatie facilitata de utilizarea canalelor mass-media in faza de cercetare a persoanelor incomode (justitia televizata). Toate acestea pot fi asociate cu ideea de descrestere a eficientei actului de justitie si a sigurantei cetateanului.
Se poate concluziona asadar, ca guvernarea actuala face tot posibilul ca in Romania sa existe o crestere...Nu conteaza daca in fond ea nu este in favoarea cetateanului si a economiei romanesti, ci aduce beneficii doar pentru cei care slujesc actuala putere.
In fond, aceasta crestere poate fi comparata cu o ‘boala’ introdusa in societatea si economia romaneasca. Nu spun ceva nou, insusi Jeffrey Franks ne explica luna trecuta cum trebuie sa scoatem bolnavul, in cazul de fata, Romania, de la reanimare si sa-l trecem la o recuperare rapida. Deci boala exista, e recunoscuta international, doar ca PDL-isti trambiteaza pe unde apuca faptul ca ne-am vindecat, iar romanii nu au bani de medicamente si nici medicii nu stiu ce sa le mai prescrie. Asadar boala se agraveaza si e in oasele tuturor.